Slika je simbolična.
Razdejanje, ki so ga za sabo pustile današnje in včerajšnje nevihte, je tako veliko in obsežno, da prihaja do prezasedenosti ter nedosegljivosti številke za klic v sili 112.

V nekaterih slovenskih občinah je številka 112, ki je namenjena klicem v sili, prejema izjemno visoko število klicev po neurjih, ki so prizadela državo v danes in včeraj ponoči. 

Močne nevihte, ki so divjale po Sloveniji, so namreč povzročile obilico težav po celotni državi. Močan veter, nalivi in toča so povzročili številne poškodbe na infrastrukturi, prišlo je tudi do številnih podrtij dreves in poplav. 

Vendar pa številna gasilska društva po Sloveniji poročajo o preobremenjenosti svojih dispečerskih enot, ki so trenutno na robu zmogljivosti. 

Zato gasilci občane pozivajo, naj številko 112 uporabljajo izključno za nujne primere, kot so ogroženo življenje, poškodbe ali neposredna nevarnost. Za manj nujne situacije, kot so poplave na dvorišču ali manjše škode na objektih, pa naj ljudje za pomoč pokličejo druge ustrezne službe ali občinske enote. 

Komentarji (1)

KRISTAPS (ni preverjeno)

Zakaj pa ne bi gasilci v primeru "pritiska" slušalke telefona odložili mimo vilic, če to zdravniki lahko..?

Starejše novice