Sporno skupino so izbrisali, njen avtor se je tudi opravičil, a kaj, ko so medtem že nastale nove skupnosti …

Uporabnike družbenega omrežja Facebook razburja neokusno popredmetenje žensk v zasebni skupini, znotraj katere so člani delili fotografije natakaric v slovenskih lokalih in jih nato ocenjevali na osnovi videza.

Spomnimo, v skupini »Kira dela na smeni?« se je zbralo okoli 5.000 slovenskih moških, ki so fotografirali natakarice v gostinskih lokalih iz različnih perspektiv in jih v skladu z jasno zastavljenimi pravili za sodelovanje delili v sporni skupini.

Ob očitni neokusnosti početja so mnoge skrbeli tudi morebitni vdori v zasebnost, saj fotografirane ženske niso nujno dale privoljenja za fotografiranje.

Ko je novica zaokrožila po spletu in sprožila veliko zgražanje javnosti, je skupina hitro izginila, izbrisal jo je sam administrator. Ta je na svojem zasebnem profilu na družbenem omrežju medtem objavil tudi opravičilo, v katerem je zapisal, da namen nikakor ni bil žaljiv in da je šlo zgolj za neslano šalo.

»Če je v obraz grda, ima pa mogoče velike joške!«

A sramotnega vedenja še ni konec. Kot opozarja ustvarjalec prvotne skupine, so stran zaprli, a je v vmesnem času nastalo več novih.

Število članov nove skupine, ki se je pojavila pred približno dvanajstimi urami in nosi isto ime kot prva, zdaj drvi proti 500. Skupnost tokrat sicer ni le zasebna, temveč tudi skrita, tako da je večini uporabnikov ob pomoči iskalnika nedostopna. Prav tako za njo stoji drug administrator.

»Zakaj se ne bi delile informacije o luštnih in prijaznih kelnarcah? Več bo takih, bolj bo gostinstvo cvetelo! Vabljeni, da se nam pridružite s fotkami in opisi! Vabljene tudi kelnarce, da same objavijo kako vročo sliko,« se glasi poziv ustvarjalcev nove skupnosti.

Stran so opremili še z opozorilom, naj člani objavljajo le fotografije natakaric, ki so s tem tudi soglašale.

Ženski populaciji pa bo gotovo najbolj odleglo ob sklepnem delu opisa skupine, ki se glasi: »Mi dajemo vsaki ženski priložnost! Če je v obraz grda, ima pa mogoče velike joške! Če nima niti velikih jošk, pa sigurno dobro kuha!« 

Vir: Facebook

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice