Slika je simbolična.
Ravnatelj Peter Žurej ostaja ravnatelj osnovne šole Prebold, plačati pa bo moral 1500 evrov kazni za kršitve predpisov.

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej, ki je na pristojne nedavno naslovil prošnjo za dokaze o tem, da virusi povzročajo bolezni in kako učinkovita so cepiva proti koronavirusu, po četrtkovi izredni seji sveta zavoda ostaja na položaju, saj sta za njegovo razrešitev glasovala le dva svetnika.

Žurej pa se je moral opravičiti. 

Po poročanju medijev sta Žurejevo razrešitev, ki jo je dvakrat zahtevala tudi šolska inšpekcija, podprla le dva od 11 članov sveta zavoda.

Žurej priznal kršenje predpisov

Predsednik sveta zavoda Marjan Golavšek pa je po omenjeni odločitvi odstopil. Namesto njega je vodenje sveta prevzel Janez Stergar, ki je prav tako eden od predstavnikov staršev.

Kot je po seji povedal Golavšek, je povsem jasno, da je ravnatelj kršil predpise. Svetu, ki ga kljub temu ne razreši, zato ne more predsedovati.

Žurej je priznal kršenje predpisov oziroma vladnih odlokov, namenjenih preprečevanju širjenja epidemije koronavirusa, pravi. »To je povsem jasno tudi iz pravnih podlag, ki nam jih je zagotovila sodelavka občine Prebold,« je še dodal Golavšek.

Plačati bo moral 1500 evrov kazni

Namesto razrešitve se je svet z ravnateljem dogovoril, da bo sam plačal 1500 evrov kazni, ki naj bi jo zaradi njegovih dejanj prejela Osnovna šola Prebold.

Dogovorili so se tudi, da se bo Žurej javno opravičil, kar je storil z današnjo izjavo, v kateri je obžaloval kršitve zakonodaje in obljubil, da jih ne bo ponovil, poročajo mediji.

Pred začetkom letošnjega šolskega leta je Žurej napovedal, da pogoja PCT ne bo preverjal. Ministrstvo za izobraževanje je zato sprejelo sklep, da lahko ob kršitvah predpisov, namenjenih preprečevanju širjenja novega koronavirusa, na posamezni šoli uvedejo pouk na daljavo.

Na to so Žureja posebej opozorili z ministrstva, inšpektorata za šolstvo, preboldske občine ter sveta zavoda. 

Po tej grožnji je Žurej popustil in na šoli uvedel preverjanje pogoja PCT s podpisovanjem izjav. Na prvi šolski dan je Žurej zagotovil tudi, da uporablja masko.

Starejše novice