Slika je simbolična.
V trgovinah so bili naprodaj ti živilski izdelki, za katere je uprava za varno hrano ugotovila, da niso primerni za za uživanje.

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani odgovornega nosilca živilske dejavnosti prejela obvestilo o začetku izvajanja umika oziroma odpoklica zdrobovih žličnikov, zaradi možne prisotnosti tujka.

Gre za zdrobove žličnike znamke SIMPEX v eno kilogramskemu pakiranju. Rok uporabe je 19. januar 2025 s črtno kodo 8606017636786. Proizvaja jih podjetje Moravka Pro, iz kraja Leskovec v Srbiji. Dobavitelj žličnikov je podjetje SIMPEX Kranj, Preddvor, distributer pa Mercator, Engrotuš, Impuls. 

Gre za fizikalno tveganje. Živilo je srbskega porekla.

Potrošnikom zato svetujejo, da živila ne uživajo in ga vrnejo na mesto nakupa.

Slika je simbolična.

Odpoklicali tudi kumare

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila preko RAFSS sistema obveščena o distribuciji svežih kumar na slovenski trg, v katerih je bila ugotovljena presežena mejna vrednost klormekvata. Kumare so bile odpoklicane.

Gre za sveže kumare; lot: TS 1253. Dobavitelj kumar je podjetje Atlas group, postrežene so bile v lastnih trgovinah Atlas Balkan shop in Atlas shop.

Gre za kemično tveganje. Kumare so turškega izvora.

Potrošnikom zato svetujejo, da živila ne uživajo in ga vrnejo na mesto nakupa.

Komentarji (1)

Xoxo (ni preverjeno)

Državni aparat ne deluje. Kako naj vrnem že zaužite kumare in peresnike?????
Te kontrole bi morale biti narejene prej ko pride roba na police.
Bolje da ne objavljate takšnih bedarij.

Starejše novice