Slika je simbolična.
Z včerajšnjim zadnjim krogom se je razpletla letošnja sezona Super lige MNZ Ptuj. Prvo mesto je pripadlo ekipi Nogometnega kluba Boč Poljčane.

Nogometaši Boča iz Poljčan so letošnji zmagovalci Super lige Medobčinske nogometne zveze Ptuj. Prvaka je odločil zadnji krog prvenstva.

Pred zadnjim in odločilnim krogom tekmovanja sta bila v igri za prvo mesto Grajena ANpro in Boč Poljčane. Tekmeca za vrh lestvice sta v 17 krogih zbrala 35 točk. 

Boj za naslov prvaka Super lige je bil tako odločen na tekmah v Skorbi in Bukovcih, v obeh primerih pa so se zmage z dvema doseženima zadetkoma veselili gostje.

Enako število točk, slavili so v taboru Boča

Grajena ANpro je z goloma Vojka Tominca, z 20 zadetki prvega strelca lige, in Roka Čeha z izidom 1:2 premagala tretje Bukovce, vendar minimalna zmaga ni zadostovala za slavje naslova prvaka.

Usoda Grajene je bila namreč odvisna tudi od rezultata tekme v Skorbi, kjer je zasedba iz Poljčan zadnjeuvrščene gostitelje, ki se selijo v peti rang nogometa, ugnala z 0:2.

Boč iz Poljčan je tako osvojil prvo mesto, saj je zaradi enakega števila osvojenih točk o naslovu prvaka odločal razplet medsebojnih tekem z Grajeno. 

Nogometaši iz Poljčan so v prvem krogu v mrežo Grajene pospravili kar sedem žog, majski poraz v Grajeni - sploh prvi v letošnji sezoni - pa za četo trenerja Bojana Brodnjaka ni bil usoden.

Enajst zmag, pet neodločenih izidov in zgolj dva poraza je letošnji izkupiček Poljčančanov, ki so si prvim mesto v Super ligi zagotovili pravico za naskok v tretjeligaški razred nogometa.

Če bodo o preboju v 3. SNL vzhod odločale dodatne kvalifikacije, bo odvisno tudi od prijav klubov v ligah posameznih medobčinskih nogometnih zvez.

Pri Mozirju, ki je slavilo v ligi MNZ Celje, se po naših informacijah niso odločili za prijavo za napredovanje, ki si ga želijo v Ljutomeru, prvaku Pomurske lige. Prvo člansko ligo MNZ Maribor so dva kroga pred koncem sezone osvojile Rače.

Kako se bodo odločili v Poljčanah?

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice