Slika je simbolična.
April in maj bosta zaznamovana z vplivi retrogradnega Merkurja, opozarjajo astrologi. Preverite, kaj nas čaka v tem obdobju.

Poznavalci astrologije in vplivov gibanja nebesnih teles opozarjajo, da se približuje obdobje Merkurjeve retrogradnosti, ki bo trajalo od 21. aprila do 14. maja.

V tem obdobju ni pametno začeti nečesa novega, namesto novih začetkov je to obdobje namenjeno poslušanju samega sebe, umirjanju in sproščanju. 

Tokratno retrogradnost bodo v veliki večini zaznavali vsi tisti, rojeni v znamenju bika, device, dvojčka in škorpijona. 

Bik 

Glavna tarča retrogradnega Merkurja bodo osebe, rojene v znamenju bika. 

Rojeni v tem znamenju po navadi nimajo težav s preganjanjem slabe volje, vendar si velikokrat s stremljenjem k popolnosti ustvarjajo prevelik pritisk. 

Sedaj je pravi čas, da se ustavite in si spočijete, preden boste sklepali kakršnekoli pomembne življenjske odločitve. 

To obdobje je predvsem primerno za razmislek o svojih razvadah in o tem, kakšen vpliv imajo na vaše življenje.

Devica

Vaš vladajoči planet je Merkur, od 21. aprila se premika retrogradno. Njegovo premikanje bo zaznamovalo tudi vas, tako se boste lahko vrnili nazaj na določene kraje, ki ste jih včasih obiskovali.

Morda vas bo popeljalo nazaj k določenim knjigam, potovanjem ali pa celo občutkom.

Retrogradni Merkur spodbuja, da se poglobite vase in spotoma odkrijete nova spoznanja o sebi. 

Morda pa hrepenite po globljem pomenu svojega življenja in vas bo to navdihnilo k odkrivanju smisla, ki ste ga iskali. 

Dvojčka

Tudi na dvojčke ima to obdobje precejšen vpliv. Več časa boste posvečali svojemu čustvenemu stanju in prisluhnili notranjemu glasu.

Tako se boste počutili nekoliko bolj introvertirani in vase zaprti kot po navadi. Razmislili boste tudi o nekaterih dolgoročnih čustvenih vezeh, od katerih ste se morda celo pripravljeni posloviti.

To obdobje izkoristite za predelovanje stvari, za katere prej niste imeli dovolj časa. Tako boste končno pretrgali vezi, ki vas le bremenijo. 

Škorpijon

Zaradi Retrogradnega Merkurja boste poglobili odnose z najbližjimi. To vas bo privedlo do razmisleka o preteklih travmah in opustitvi nekaterih odnosov. 

V tem obdobju so možna tudi srečanja z bivšimi partnerji.

Škorpijoni bodo po prvem juniju imeli jasnejšo sliko o medsebojnih odnosih in osebah, ki jih obkrožajo. Tako jih lahko čakajo pomembne življenjske odločitve.

Po razmisleku o odnosih in osebah, ki so prisotne v njihovih življenjih, se bodo nekateri celo odločili, da izstopijo iz toksičnih zvez. 

Kaj je retrogradni Merkur in kako vpliva na ljudi?

Retrogradni Merkur se nanaša na obdobje, ko se zdi, da se planet Merkur premika v nasprotni smeri (retrogradno), kot gledano z Zemlje.

To je optična iluzija, ki nastane zaradi različnih hitrosti in orbit obeh planetov, ko krožijo okoli Sonca. Retrogradnost Merkurja se zgodi približno tri- do štirikrat na leto in traja približno tri tedne.

Mnogi ljudje verjamejo, da retrogradni Merkur vpliva na njihovo življenje, zlasti na področju komunikacije, tehnologije in potovanj.

To prepričanje izhaja iz astrologije, ki pripisuje različne simbolne pomene in vplive planetom v našem osončju.

Merkur, kot vladar komunikacije, trgovine in racionalnega mišljenja, naj bi v retrogradni fazi povzročal zmedo, zamude, tehnične težave in nesporazume.

Vendar pa ni znanstvenih dokazov, ki bi podprli te trditve ali potrdili neposreden vpliv retrogradnega Merkurja na človekovo življenje.

Astrologija je večinoma obravnavana kot simbolna in interpretativna umetnost, ne pa kot empirična znanost.

Tako je vpliv retrogradnega Merkurja na ljudi predvsem stvar osebnega prepričanja in interpretacije astroloških konceptov.

Nekateri ljudje verjamejo, da lahko ta čas izkoristijo za refleksijo, premislek in reševanje nerešenih vprašanj, medtem ko drugi ne čutijo posebnega vpliva na svoje življenje.

Starejše novice