Že pred približno desetimi dnevi smo poročali, da je strel z vadišča Slovenske vojske v Apačah pri Ptuju zadel vozilo, tokrat pa sta dva izstrelka pristala še na bližnjem teniškem igrišču.

Na teniško igrišče v Bolečki vasi naj bi iz smeri vojaškega strelišča, oddaljenega dobre tri kilometre, priletela dva izstrelka. Kot poroča Dnevnik so omenjeno strelišče zato v sredo do nadaljnjega zaprli.

Nobena redkost

Spomnimo, da je v prvem incidentu pred dnevi v avto, ki je peljal mimo strelišča v Apačah, priletel neznan izstrelek, ki naj bi po neuradnih informacijah pripadal slovenski vojski

Policisti, ki so opravili ogled, so ugotovili, da je poškodbo povzročil izstrelek iz orožja. V trenutku, ko se je zgodilo opisano dejanje, pa sta bila v vozilu 64-letni lastnik vozila in njegova žena.

»Metek je moškemu priletel v avtomobil nad desno gumo, pred našo gostilno se je nato parkiral in poklical policijo. Prišla je in tudi forenziki, ki mislim, da metka niso našli,« je takrat povedala domačinka Dušica Avguštin, ki je bila priča dogajanju. Po njenih besedah pa tak dogodek ni redkost, večkrat naj bi iz strelišča naboji prileteli v stene okoliških stavb: »Ne počutimo se varne, kaj si pa mislite,« je zgroženo opozarjala Avguštinova.

Kljub pomanjkljivi varnosti obratovalo naprej

Le nekaj dni po prvem incidentu pa je vojska strelišče znova aktivirala in s streljanjem nadaljevala kljub odsotnosti zaščitne stene oziroma nasipa.

Izstrelka, ki je na bližnji lokalni cesti zadel vozilo 64-letnika medtem še vedno niso odkrili, policija pa še vedno ne more potrditi, da je streljal pripadnik slovenske vojske.

V slovenski vojski sicer zagotavljajo, da bo eno najslabše varnostno opremljenih strelišč zdaj do nadaljnjega ostalo zaprto, dokler ga ne bodo obnovili po predpisanih standardih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice