Slika je simbolična.
Policijska postaja Ormož poroča o dogajanju v preteklem dnevu.

Ormoški policisti včeraj obravnavali več pomembnih dogodkov. 

Nesreča pri delu

Policijska postaja Ormož poroča, da so bili policisti včeraj ob 08.42 obveščeni o nesreči pri delu, v kateri je ena oseba utrpela lahke telesne poškodbe in bila odpeljana v Zdravstveni dom Ormož.

Na kraju je bilo ugotovljeno, da ni podanih elementov kaznivega dejanja ali prekrška, tuja krivda je bila izključena. Sledi poročilo na Okrožno državno tožilstvo.

Za volan brez vozniške

Ormoški policisti so v cestnem prometu kontrolirali voznika tovornega vozila, pri katerem, je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vozilo je bilo na kraju zaseženo, na Okrajno sodišče pa bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so prav tako obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, nepridipravi so vlomili v kraju Vičanci.

Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja. Policijska postaja Ormož sporoča, da sledi zbiranje obvestil, po zaključku le tega bo na državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Povečano število spletnih goljufij

Ormoški policisti se bodo danes osredotočali predvsem na naslednje aktivnosti:

  • opravljali bodo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bodo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, uporaba mobilnih naprav),
  • na območju občine Ormož bodo izvajali pogostejše meritve hitrosti

Policija še poziva vse, ki bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v Republiko Slovenijo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.

Ob tem pa še opozarjajo, da naj ne odpirajo neznanih SMS sporočil oziroma sporočil po elektronski pošti, saj je v zadnjem času povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Starejše novice