Slika je simbolična (foto: Dominikanski samostan).
Letos se bo na Ptuju ponovno odvil festival jazza in gina. Jazzovsko obarvani konec tedna bo prava poslastica za ljubitelje glasbe.

Festivalski konec tedna bo med debele zidove Dominikanskega samostana privabil vse prave ljubitelje jazza in gina. Prvo noč, 5. avgusta, se bo iz Murske Sobote pripeljala džeZZva, glasbeni kvartet. 

DžeZZvo sestavljajo Dejan Berden na klavirju, Iztok Rodež na kitari, Tadej Kampl na kontrabasu in Miran Celec na bobnih. Glasba temelji na avtorskih skladbah članov skupine, delno se spogledujejo s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo. 

Poznajo jih tudi v tujini. Julija 2019 so nastopili na francoskem festivalu Jazz à Vienne

Na Ptuj se vrača Žan Tetičkovič

Po premoru se na odre vrača znani Ptujčan, ki ga je pot odnesla v New York, Žan Tetičkovič. Kot je sam povedal, mu je pandemija ponudila izjemno priložnost, da se popolnoma posveti edinstvenemu in zahtevnemu načinu izvajanja 3D elektronske glasbe v živo. 

Gre za koncept, ki ga je Žan, ki deluje pod umetniškim imenom Jean John, začel razvijati že leta 2016. 

»Poslušalci bodo lahko uživali v prefinjenih in multidimenzionalnih zvokovnih strukturah in ob ritmih elektronske glasbe, ki se bo v živo razvijala pred njihovimi očmi,« obljubljajo organizatorji. 

Starejše novice