Trenutno zbirajo soglasja županov k zagotovitvi polovice zneska.

V ptujski bolnišnici za gradnjo urgentnega centra trenutno intenzivno zbirajo manjkajočih 600.000 evrov, kolikor bi jih morala bolnišnica k projektu zagotoviti sama.

»Prihajajo ključni trenutki, ko mora biti odločeno o usodi ptujske urgence. V teh dneh je stekla zaključna akcija zbiranja podpisov s strani županov regije pod pismo o nameri, s katerim se bodo zavezali k zagotovitvi 300.000 evrov, ki jih bolnišnica nujno potrebuje za zagotovitev lastnega dela sredstev,« je dejal Levanič.

Zbirajo soglasja županov

Župani Spodnjega Podravja so načelno soglasje izrekli že na junijskem kolegiju, na katerem so jih predstavniki bolnišnice seznanili z resnostjo razmer glede usode urgence, ki lahko ob neuresničitvi ogrozi nadaljnje delovanje celotne bolnišnice, poroča STA.

Podjetja Talum, Perutnina Ptuj in Finakos so aprila začela zbirati denar in doslej uspela zbrati okoli 250.000 evrov.

Levanič je potrdil, da so vsi projekti in njihova recenzija ter način zagotavljanja denarja, ki ga mora zagotoviti država, bolj ali manj dogovorjeni in pripravljeni. Ker pa so proračunska sredstva trenutno zagotovljena le do konca leta, bo z razpisno dokumentacijo in izbiro izvajalca del treba pohiteti, da bi še letos zapičili prvo lopato in s tem zadostili sedanjim rokom.

»Še vedno smo optimistični, da letos zaključimo vse formalnosti, in najpozneje konec naslednjega leta urgentni center tudi odpremo,« je o možnostih realizacije projekta, za katerega ima ministrstvo za zdravje že od lani pripravljenih 1,9 milijona evrov proračunskega denarja, dejal Levanič.

Preberite še

Starejše novice