Slika je simbolična (foto: Tim Vengust).
Prevaranti, ki zbirajo podpise in denar so bili opaženi tudi na Ptuju.

Po objavi članka VIDEO: Pod pretvezo, da so gluhonemi, zbirajo denar, v katerem smo opozorili na prevare, ki se dogajajo v sosednji Hrvaški, smo na uredništvo prejeli elektronsko pismo bralke, ki se ji je nekaj podobnega zgodilo na Ptuju.

Prevare se dogajajo tudi v Sloveniji

»Zgodilo se mi je v petek, dne 29. marca 2024, malo pred 12. uro dopoldan, na Ptuju, v trgovini SPAR, Rabelčja vas. 

Vstopila sem v trgovino, se ustavila pri polici in gledala velikonočne čokoladne okraske, nakar me naenkrat potreplja po levi rami nekdo; obrnila sem se in mlajši moški je držal v roki nek seznam z naslovom, da zbira podpise za gluhoneme otroke in odrasle in tudi on sam je z roko nekaj kazal oziroma ni govoril,« je zapisala bralka.

Zbirajo podpise in gotovino

Bralka je v pismu zapisala še, da je bil seznam popisan že do polovice in da je imela občutek, da gre za vse podpise s popolnoma enako pisavo, v zadnji koloni pa so bili zapisani zneski donacij.

Podpisala se je, a na srečo s seboj ni imela gotovine, kar je moškemu tudi povedala. »Vso to dogajanje je opazila varnostnica in tega moškega dobesedno nagnala ven iz trgovine,« je zaključila bralka.

Kaj storiti, če se znajdete v takšni situaciji?

Ker obstaja velika verjetnost, da gre tudi v tem primeru za goljufijo, prevarantom nikar ne nasedajte in jim ne dajajte denarja. 

Preverite, ali imajo za zbiranje prispevkov dovoljenje upravnega organa, njihovo istovetnost preverite pri organizaciji, ki jo navajajo oziroma obvestite policijo in jim posredujte čim več podatkov.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Komentarji (2)

Jank. dre. cev (ni preverjeno)

Se že lep čas dogaja, pred 4-mi leti, merkur. Epidemija, Neo liberalni socializem prispevkov. Kdo bi si mislil da so določeni prevaranti ki se okoriščajo na račun invalidov.

bisabre

Pred Eurospinom razno razni tički in tičice fehtarijo že skoraj vsak dan. Eden je celo igral invalida. Stopala spodvije navznoter in pokrčil kolena ter otožno zre v oči prihajajočim ter odhajajočim kupcem. Nedaleč stran ima vozilo, v katerega sede povsem normalno in se odpelje. "Fehtače" lahko srečamo tudi pred Lidlom na Ormoški cesti. Seveda policistov ni od nikjer. Včasih dobimo občutek, da jim je naročeno, da ne motijo te "fehtarske obrti", saj vsak glas na volitvah šteje. Če veste, na kaj mislim, pa take pa to.😉

Starejše novice