Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Lansko leto je bila v sklopu participativnega proračuna izglasovana prenova ptujskega skate parka. Zdaj je izdano javno naročilo.

Tudi lansko leto so Ptujčani in Ptujčanke glasovali za projekte, ki si jih želimo v svojem okolju, financira pa jih občina. Tako participativni proračun na Ptuju postaja stalnica. 

Lani smo med drugim izglasovali tudi ureditev skate parka Ptuj. Del igrišča na tem območju je namenjen rolkarjem, a bi ga bilo treba urediti, posodobiti, ustrezno opremiti. Pobudniki želijo, da se območje preplasti, razširi in dopolni z rampami in drugimi novimi objekti. 

Stanje rolkarskega parka je slabo 

Na seji mestnega sveta ptujske občine, ki je bila 19. junija, so svetniki potrdili sanacijo skate parka, investicija pa se bo izvedla letos. 

Sanacijo so morali svetniki potrditi, saj je prišlo do višje cene, kot je bila pričakovana, investicijo pa bodo tudi prijavili na razpis ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Na občini so v obrazložitev sklepa zapisali, da je trenutno stanje rolkarskega parka oziroma skate parka v Ljudskem vrtu zelo slabo. 

Objekti so stari in nevarni, asfaltna podlaga je z leti postala groba in predstavlja večjo nevarnost za poškodbe, celoten videz pa daje podobo zanemarjenosti športnega objekta. 

Nekaj je tudi manjkajočih elementov, to so lesene rampe, ki jih morajo nadomestiti. Okolica skate parka je urejena. 

Park je trenutno velik okoli 500 kvadratnih metrov, občina pa ga želi razširiti in urediti v sodoben skate park, v velikosti približno 617 kvadratnih metrov. 

Ptujska občina predvideva, da bo znesek sanacije parka približno 135.085 evrov. Občinskih sredstev bo približno 91.864 evrov, računajo pa tudi na sredstva ministrstva v višini 43.220,70 evra. 

Zdaj korak bližje ureditvi rolkarskega parka

Pred le nekaj dnevi, 11. avgusta, pa je Mestna občina Ptuj izdala javno naročilo za ureditev skate parka na Ptuju. Morebitni izvajalci se lahko na razpis prijavijo do 25. avgusta. 

In kakšna je idejna zasnova parka? Iz razpisne dokumentacije je razvidno, da bodo v prvi fazi ustvarili nasutje, ga utrdili in oblikovali v rampe. 

Na utrjen teren bodo postavili opaž rampe, armirali, postavili tudi ograje. Nujno je, da je površina obdelana tako, da je gladka, da ni opaznih sledi strojne obdelave in tako je omogočena nemotena vožnja v parku. 

Starejše novice