Foto: Jaka Arbutina
Ptuj je bil v soboto, 11. novembra, prizorišče 1. Krampus laufa skupine Iberlauf.

Ptuj je bil nedavno prizorišče prvega Krampuslaufa skupine Iberlauf, ki je navdušil prebivalce in obiskovalce ter ustvaril nepozabno doživetje v starem mestnem jedru.

Na dogodku so se srečale številne skupine iz različnih držav. Stare mestne ulice so zaživele v duhu tradicionalnih Krampuslauf prireditev, saj so se skupine predstavile s svojimi izvirnimi kostumi, parklji in hudičevskimi maskami.

Atmosfera je bila nalezljiva, saj so obiskovalci uživali v edinstvenem spektaklu.

Na dogodku so se predstavile skupine Göstinger hollen teufeln, Anchestein krampus, Peklenski krampusi, Beli demoni, Hudobni duhovi s trnja, Žetalski krampusi, Kapelski krampusi, Murtal devils, Stiefelknechte, Servitus diaboli, Piberer schloss bartl'n, Štrigovski parklini, Oberkärtner Bergteifel in Göllerteufeln, za ognjeni spektakel pa je poskrbela Abradakarba.

Vabilo k sodelovanju je naletelo na odziv številnih navdušenih ljubiteljev, ki so se pridružili organizatorjem in skupaj soustvarili pravi praznični spektakel.

Ptuj je za nekaj časa postal prizorišče srečanja različnih kultur in tradicij, ki so se prepletale v čarobnem vzdušju.

Komentarji (5)

Ivan (ni preverjeno)

Sramota za Ptuj mi imamo svoje maske

mislimmmm (ni preverjeno)

a niso te maske iz Podlehnika ali Žetal?

In reply to by Ivan (ni preverjeno)

Pederčina (ni preverjeno)

Tote majo celo leto fašenk.....

Xoxo (ni preverjeno)

Tukaj se sedaj vidi kako se je ptujska duša prodala. Tudi razni nastopi skupin je vse sa juga. Da ne govorim o ptujskem radiju-večina pesmi sa juga. Naseljeni ljudje-vse sa juga. Ptuj in sva Slovenija se potaplja v jugi. Zato pa plešiste- na zdravje!!!!

Meri (ni preverjeno)

Ne šinfaj Ptujskega radia; poslušamo slovensko in tujo glasbo; prav je tako!!!

In reply to by Xoxo (ni preverjeno)

Starejše novice