Ormoška cesta na Ptuju
Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je pred dnevi objavil javno naročilo velike vrednosti. Kdo bo gradil prva dva odseka dolgo pričakovane ceste Ptuj-Ormož?

Zgodba s hitro cesto med Ormožem in Ptujem se vleče že dobri dve desetletji, a je za zdaj zaključena le gradnja viadukta Sejanca. Zapletalo se je z gospodarsko krizo, propadom dveh izbranih gradbenih podjetij in določitvijo trase zadnjega dela hitre ceste pri Ptuju. Zdaj se vendarle spet premika.

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji je objavila razpis, s katerim išče izvajalca za gradnjo dveh faz dolgo pričakovane hitre ceste med Ptujem in Ormožem. Po poročanju STA gre za etapi med Ormožem in Gorišnico in nato do Markovcev.

Gradbinci lahko svoje ponudbe oddajo do 22. oktobra. Gradbeno dovoljenje je že izdano, vrednost prve etape je ocenjena na okoli 50 milijonov evrov.

Razpisna dokumentacija je objavljena na tej spletni povezavi.

Stroji bodo zabrneli prihodnje leto

Minister za infrastrukturo Andrej Vrtovec se je junija sestal z župani občin Ormož, Videm, Ptuj, Markovci, Gorišnica, Zavrč, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž. Takrat je začetek gradnje hitre ceste med Ormožem in Ptujem napovedal za začetek naslednjega leta.

Celotna hitra cesta naj bi bila zgrajena do leta 2025 in bo sodila v vinjetni režim.

Traso mimo Ptuja bo treba še poiskati

Traso mimo Ptuja do priključka na avtocestni križ pa bodo morali še poiskati. Določila jo bo medresorska komisija.

Na Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji so pod prejšnjim vodstvom začetek gradnje pogojevali s sklenitvijo dogovora glede začasne navezave trase na obstoječo cesto med Markovci in Ptujem. Vendar pa so se prebivalci ob zelo obremenjeni državni cesti bali, da bi začasna navezava lahko postala stalna.

Na ptujski strani že ves čas nasprotujejo za državo sicer najbolj racionalni trasi hitre ceste severno od Ptujskega jezera in že dolgo zahtevajo gradnjo po južni strani, kjer pa bi deloma posegli v območje Nature 2000.

Odgovorni so se zato odločili narediti novo okoljsko študijo variant, med katerimi sta na predlog civilne iniciative še bolj severna, ki bi obšla Ptuj, in še bolj južna. Študija variant naj bi bila izdelana letos, nekatere strokovne podlage zanjo so že pripravljene.

Preskakovanje bi se lahko vrnilo kot bumerang

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je ob nedavnem obisku regije dejal, da je nujno pri iskanju možnih novih variant že zdaj vključiti tudi občine, prek katerih bi lahko potekale trase.

»Postopek je zato treba izpeljati transparentno in v sodelovanju z vsemi zainteresiranimi, saj bi se nam kakršnokoli preskakovanje lahko v naslednjih fazah projekta vrnilo kot bumerang. Lahko se zdaj na silo odločimo za neko varianto, a se lahko zgodi, da bodo nezadovoljni sprožili vse mogoče upravne ovire. Imamo preveč slabih izkušenj s hitenjem v zgodnjih fazah,« je opozoril okoljski minister.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice