Obiskali smo zmagovalca izbora za naj sladoled po izboru bralcev Ptujinfo.

Tako kot vsako leto smo tudi letos na Ptujinfo izvedli glasovanje za naj sladoled 2024 po izboru bralcev. Že drugo zapored si je naziv pridobila sladolednica Lastovka Ptuj.

Sama zgodba Lastovke se je v Mariboru začela pred skoraj sto leti. Zaradi velikega povpraševanja so se pred lansko leto odločili, da svojo ponudbo razširijo na Ptuj.

Naziv 'naj sladoled' jim daje spodbudo

Lastnik ptujske sladolednice Amir Demiri je ob prejetem nazivu povedal, da jim to veliko pomeni, saj se s tem kaže njihov trud.

»Pridobljen naziv nam veliko pomeni, saj se trudimo maksimalno, da držimo kvaliteto in jo peljemo naprej,« je dejal lastnik ptujske Lastovke.

Ptujčani so Lastovko dobro sprejeli

Ker so v Mariboru bile že tri lokacije priljubljene sladolednice Lastovke, so mnogi Ptujčani in Ptujčanke obiskovali sladolednico, ko še je na Ptuju ni bilo.

»Na Ptuju smo zelo zadovoljni, saj so ljudje zelo prijazni in so nas tukaj zelo lepo sprejeli.«

Veliko potujejo po svetu

Iz sladolednice so povedali, da celotna družina pri raziskovanju novih okusov veliko potuje, kjer pa poskušajo različne torte in nove okuse sladoledov. 

Za tem se pogovorijo o okusu, ki jim je bil najbolj všeč in se odločijo, kako ga bodo pripravili v obliki sladolednega okusa.

Iščejo samo najboljše sestavine

Pri pripravi novega okusa sladoleda začnejo postopek, kjer iščejo prave sestavine.

»Nikoli ne iščemo cenejših sestavin, iščemo samo najboljše. Pomaga nam tudi to, da smo vsi izobraženi iz različnih smeri, saj smo vso to znanje združili v eno močno ekipo,« je povedal Amir Demiri.

Sladoledni posel se zelo spreminja

Sladoledni posel je posel, ki se zelo spreminja. Iz sladolednice se trudijo, da so vedno na tekočem, zato pa tudi redno obiskujejo sejme v Italiji in Nemčiji.

»Udeležujemo se tudi tečajev v Italiji in Ameriki.«

Kateri okus je med Ptujčani najbolj priljubljen?

Še vedno imajo stranke najraje klasične okuse, kot so vanilija, kinder, borovnica in cookies. Demiri je povedal zanimivost, da je med Ptujčani najbolj priljubljen okus maskarpone z borovnicami, ki mora biti vedno na voljo v vitrini.

Lastnik Amir Demiri je tudi najstarejši iz nove generacije Lastovke.

Več o zgodovini Lastovke si lahko prebere tukaj.

Komentarji (1)

Manual (ni preverjeno)

Se mi kar smilijo Ptujčani, da se morajo zadovoljiti z Lastovko, saj nimajo Pingota kot Šentiljčani, ki je seveda daleč najboljši sladoledar!!!

Starejše novice