Upokojena medicinska sestra Alenka Drvarič je ob vstopu v novo obdobje kmalu odkrila svoje naslednje poslanstvo, starim izdelkom je pričela dajati novo življenje. Izpod njenih rok nastajajo unikatna dela.

Stare zavržene steklenice, kozarci, vaze, glineni predmeti dobijo novo podobo izpod pridnih rok Alenke Drvarič iz Gornje Radgone. Zamisli pa se ne ustavijo tukaj, tudi odslužena kuhinjska posoda ali marsikaj drugega dobijo svoj namen.

Ne omejuje se samo na preoblikovanje starega, v veliko veselje ji je še ustvarjanje risb. 

Navdiha za ustvarjanje ne zmanjka in ideja enostavno vznikne

Na izdelkih prevladujejo minimalistični motivi, ki po njenem mnenju dajejo predmetom meditativni in pomirjujoči pridih.   

»Izgubim se v poslikavi, čas teče in ni pomemben,« pravi. 

Potreba po dekoraciji stanovanja povod za ustvarjanje 

Svojo umetniško pot je začela, medtem ko je opremljala stanovanje. Nakar se je odločila, da bo ga okrasila z lastno dekoracijo.

»Nagovarjajo me zanimive oblike steklenic, kozarcev in drugih predmetov. Izziv je dati tem posebnim oblikam izdelkov novo podobo in uporabno vrednost,« dodaja.

Ustvarjanje prav tako sovpada z njeno filozofijo življenja. Meni, da v času potrošništva zavržemo preveč stvari. 

Izdelki unikatni in okolju prijazni 

Vsak izdelek je nekaj posebnega, edinstvenega, saj za vsakega od odsluženih izdelkov dobi navdih in vizijo. Nekaterim izdelki služijo kot dekor, za nekatere pa imajo izdelki uporabno vrednost

»Iz starega narediti novo in uporabno je okolju prijazno, če pa je temu dodan še kanček umetnosti in moje energije, je pa toliko večje zadovoljstvo,« nam zaupa.

Kako namerava v prihodnje izkoristiti svojo umetniško žilico?

Umetnica se ne obremenjuje s tem, kaj jo čaka v prihodnosti. Vsak dan ustvarja in se prepusti toku življenja.  

»Veliko ustvarjati pomeni se na tem področju razvijati in to je tisto, kar v tem trenutku šteje,« meni.

Izdelki lahko popestrijo tudi prostore vašega doma 

Sprva ni razmišljala o prodaji svojih del, to je počela zaradi ljubezni do ustvarjanja in kvalitetno preživetega prostega časa. Kaj kmalu pa so se njeni izdelki pojavili v domovih sorodnikov in prijateljev.

Očarljiva dela so pritegnila tudi pozornost umetnice Tatjane Mijatović, katero so izdelki preprosto prevzeli. Odlično novico o tem, koga so se njena dela dotaknila, je Alenka objavila na družbenem omrežju, kjer je navdušila javnost, ki je takoj izkazala zanimanje za njeno delo.

»V toku časa se je nabralo veliko izdelkov in bi bila vesela, če pridejo med ljudi,« še dodaja.

Starejše novice