Slika je simbolična.
Po tem, ko so na platformi Reddit zaokrožili posnetki zaslona odgovorov lastnika ptujskega lokala, se je vsul plaz kritik in pohval. Mnenja so deljena, svoje pa je izrazil tudi sam lastnik.

Nedavno je ptujski mestni svetnik Milan Klemenc, ob oddaji pobude samostojni svetnik, zdaj del svetniške skupine Liste Andreja Čuša, med svetniške pobude zapisal, da je na spletu in po družbenim omrežjih moč zaslediti negodovanje glede domnevno negativnega odnosa osebja lokala do gostov.

Gre za lokal Bistro Lük, ki se nahaja na Murkovi ulici. 

»Na spletu in socialnih omrežjih je zaslediti ogromno negodovanja glede negativnega odnosa osebja lokala do gostov, kar nedvomno meče slabo luč na naše mesto,« je izpostavil mestni svetnik. 

Svetnik je občini predlagal, da se vodstvo lokala pokliče na razgovor o prihodnosti poslovanja na tej lokaciji. 

»Menimo, da Mestna občina Ptuj oziroma občinska uprava nima pristojnosti vpliva na poslovanje gospodarskih subjektov,« je bil kratek odgovor direktorja občinske uprave Alena Jevtovića. 

Že prej završalo na Redditu 

Na forumu Reddit, sicer svetovni platformi za izmenjavo mnenj, se je pojavila tema, kjer uporabniki platforme komentirajo prav vedenje vodilnih v tem lokalu. 

Tema o znanem ptujskem lokalu je opremljena s posnetki zaslonov Googlovih ocen. Tam svojo oceno podajo gosti, ki so lokal obiskali, na ocene pa ima možnost odgovarjati tudi vodstvo lokala. 

Vodstvo lokala je dvignilo prah prav s svojimi odgovori nezadovoljnim gostom. Odgovori, kot so  »Hvala ... Drugič pa raje na pico ali pa burek ... Uživajte na počitnicah,« so najprej zabavali predvsem Reddit uporabnike, nato so se posneti zaslonov začeli deliti še po drugih družbenim omrežjih. 

Aljaž Zemljič: »Hlapci ne bomo nobenemu gostu«

Aljaž Zemljič, lastnik lokala, je svoje mnenje izrazil tudi na svojem Facebook profilu. Zapisal je, da so tudi oni - gostinci - iz krvavi pod kožo ter da vsak dan v letu ne morejo igrati vloge všečnega in prijaznega človeka. 

»Zato pa tudi hlapci ne bomo nobenemu gostu, ki se ne obnaša kulturno in ki misli, če je prišel v lokal in da je 'king'. Ne, vsak, ki danes v teh časi ponuja storitev v gostinstvu je 'king',« je zapisal. 

Dodal je poklon vsem gostincem, ki prenašajo žaljivke. Oni jih ne bodo, je zaključil. 

Komentarji (8)

Pandur (ni preverjeno)

Enostavno je biti nesramen in slab človek. Potrebna je kar moč biti dobrega srca in ne reaktivna oseba. Zato pa Zemljič, glumac en - malo razmisli ob tvojih reaktivnih objavah, kaj dejansko pomeni bit na nivoju človek in chef :)

Sramota za Ptuj in turizem!

Ptujinfo vas pa priporočam, da zraven takih objav, objavite vse dokaze - mogoče reddit/google komentarje. Saj egotriperji nebodo vzeli časa in raziskali kaj je dejansko res. Vsak potem misli, da pridejo dejansko gosti tečni v lokal. Kar dokazano ni res. Sem večkrat gledal slabo komunikacijo in zahrbtnost zaposlenih in Zemljiča samega.

Ahej (ni preverjeno)

Hlapci gor ali dol. Med osnove gostinstva spada spoštljiv odnos do strank in zakrivanje svojih čustev pred strankami, če nas še tako huda reč teži. Histerični izpadi preko interneta in žaljenje v živo niso del kulturnega gostinstva. Žal, Lük, o tebi bomo širili slabo besedo in ti želeli propad. Na srečo nam pri tem pomagajo realna mnenja na internetu. Le zakaj imajo pozitivni komentarji tako malo všečkov, negativno pa takšno obilico?

.. (ni preverjeno)

Članek je pomanjkljiv naveden ni niti en primer, da bi lahko ocenili kaj je bilo. Da ni slučajno lokal komu na poti pa ga je treba onemogočiti. Tako je vse rekla kazala.

Haja (ni preverjeno)

Vtipkajte v Google Bistro Lük in preberite mnenja. Vam bo takoj vse jasno, kakšne odgovore ima lastnik na mnenja gostov. 🤮

In reply to by .. (ni preverjeno)

Lojtra (ni preverjeno)

Imaš več člankov na to temo, poišči jih in se prepričaj.

In reply to by .. (ni preverjeno)

Mičan (ni preverjeno)

Pa kaj vas briga, če je nesramen. Pač je. Če ti ni všeč ne greš, in če ti je greš. Tako enostavno je to.
Saj bo on sam čutil posledice svojega odnosa. Dobrega ali slabega. Dokler je svoj šef.
Zdi se mi bolano, da se sploh s tem ukvarjate.

Haja (ni preverjeno)

Saj prvič ne veš, da je lastnik nesramen! Seveda potem drugič več ne greš.

In reply to by Mičan (ni preverjeno)

Meri (ni preverjeno)

Tako je: če se ti prvič kaj zameri, drugič ne greš več!!

Starejše novice