Slika je simbolična.
V Ormožu bodo komunalno opremili dodatnih 35 hektarjev poslovne cone.

Ormoški župan Danijel Vrbnjak je podpisal gradbeno pogodbo z izbranim izvajalcem del, Komunalnim podjetjem Ormož, za komunalno ureditev Ekonomsko poslovne cone Glinokop. Gre za že drugo poslovno cono v Ormožu v zadnjem obdobju, potem ko so prvih 12,5 hektarja že v celoti razprodali. Z novo investicijo bodo pridobili dodatnih 35 hektarjev zemljišč.

Projekt je vreden 1,4 milijona evrov

Vrednost del za vzpostavitev kanalizacije in vodovoda znaša nekaj manj kot pol milijona evrov, še dodatnih dobrih 900.000 evrov pa bodo porabili za gradnjo ceste, pločnika in elektroinštalacije.

V sklopu projekta je namreč predvidena gradnja novih cestnih povezav od državne ceste Pavlovci - Ormož do poslovno obrtne cone ter gradnja ceste znotraj cone. Obenem bodo uredili enostransko dvosmerno kolesarsko stezo z mešano površino za pešce.

Kot je povedal Vrbnjak, je interes investitorjev zelo velik, zaključek komunalne ureditve novega dela pa načrtujejo do konca septembra. V tem času bodo po njegovem mnenju z nekaj investitorji že sklenili dogovore za nova vlaganja v občini, pri tem pa bodo upoštevali tudi nekatere 'zelene' pogoje, k čemur jih zavezuje pridobivanje evropskih sredstev.

»Pričakujemo zapolnitev območja, saj smo resen partner novih investitorjev, s tem pa si obetamo tudi veliko število novih delovnih mest. Naša občina jih je v preteklosti izgubila kar nekaj, zato si želimo to nadoknaditi in zagotoviti socialno varnost naših občanov,« je dejal Vrbnjak, ki o konkretnih vlagateljih še ne želi govoriti.

Projekt gradnje tehnološkega parka je v teku

Ob tem so bili v Ormožu pred časom uspešni tudi s projektom gradnje tehnološkega parka znotraj prvega dela obrtne cone, ki ga prav tako želijo zaključiti še letos. Projekt je vreden dobre štiri milijona evrov, za kar so prav tako načrpali 1,6 milijona evrov kohezijskih sredstev, dela pa po županovih besedah potekajo v skladu z zastavljeno časovnico.

Tudi glede zapolnitve tehnološkega parka je Vrbnjak optimističen, saj so v sodelovanju z Razvojno-raziskovalnim centrom Ormož podpisali že več kot 30 pisem o nameri. Na dobrih 1500 kvadratnih metrih v pritličnem delu objekta gradijo proizvodne prostore, v prvem nadstropju pa pisarne in sejne sobe.

S tema projektoma bodo vsaj začasno zapolnili potrebe gospodarstva, zato se bodo v prihodnje v občini bolj posvetili še gradnji večstanovanjskih objektov, širiti pa nameravajo tudi tamkajšnjo srednjo šolo, je dodal ormoški župan.

Starejše novice