Živilsko podjetje Perutnina Ptuj bo odslej tudi kulinarično podjetje. V obratu PP Mamita se obetajo inovativne kulinarične rešitve s priznanimi kuharskimi chefi.

Kot smo poročali, je Perutnina Ptuj leta 2019 dobila novega strateškega lastnika MHP, ki je zagnal obsežen investicijski ciklus v avtomatizacijo in okoljske projekte ter v povečanje, širitev in posodobitev proizvodnje. 

V sklopu strateških investicij pa so v Perutnini Ptuj nato konec lanskega leta od podjetja Eta Kamnik kupili še proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti, ki je specializiran za proizvodnjo pripravljenih jedi. Proizvodni obrat so danes tudi uradno prevzeli.

Perutnina Ptuj prevzela soboški Proconi, vzpostavili novo tovarno PP Mamita

Perutnina Ptuj je s tem prevzemom naredila prvi korak k preobrazbi iz živilskega, v kulinarično podjetje. Novo tovarno so poimenovali PP Mamita in jo bodo posodobili ter razširili, za kar so od podjetja Proconi prezaposlili 25 ljudi, do konca leta pa nameravajo to število še povečati.

Kot so zapisali pri Perutnini Ptuj, jim nova tovarna predstavlja ključen korak do specifičnega segmenta trga poimenovanega HoReCa, ki se osredotoča na hotele, restavracije in catering.

Inovativni kulinarični produkti za hotele in restavracije

Nova tovarna PP Mamita bo zagotavljala inovativne rešitve in gotove produkte namenjene hotelom in restavracijam, s ciljem povečanja njihove kadrovske in stroškovne učinkovitosti.

Za razvoj teh inovativnih rešitev in produktov bo v PP Mamita skrbel priznan španski kuharski strokovnjak in chef Eduardo Salvador, ki ima več kot 30 let izkušenj delovanja v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.

Sodobni proizvodni sistemi ter celostne rešitve

Tovarna PP Mamita obsega 4000 kvadratnih metrov proizvodnih in skladiščnih površin, štiri pakirne linije, visoko zmogljiv sistem sous-vide, termo pasterizacijo in najnovejši inovativni sistem imenovan HPP (visokotlačna pasterizacija), ki je nov in edinstven v celotni regiji.

Glavna prednost tega sistema je, da ima jed daljši rok trajanja ter enak okus in strukturo, kot če bi jo pravkar pripravili v restavraciji.

Ključna prednost omenjenih rešitvah pa ni zgolj ponudba inovativno pripravljenih jedi s podaljšanim rokom trajanja, temveč glavni cilj predstavlja celostno rešitev »na ključ«, katere rezultat je boljša in učinkovitejša organizacija profesionalnih kuhinj v hotelih in restavracijah, vključno z reševanjem težav s pomanjkanjem usposobljenega kadra, nabave kakovostnih sestavin in logistike.

»To je novo obdobje v razvoju Perutnine Ptuj«

Ob današnjem uradnem prevzemu proizvodnega obrata Proconi v Murski Soboti je generalni direktor Perutnine Ptuj Enver Šišić poudaril, da gre za pomembno obdobje in napredni razvoj podjetja.

Kot je dodal, nameravajo s proizvodnjo inovativnih kulinaričnih produktov v tovarni PP Mamita začeti že v mesecu maju.

»Z velikim ponosom oznanjamo novo obdobje v razvoju Skupine Perutnina Ptuj. Ta naložba namreč predstavlja ključni korak pri naši preobrazbi iz živilskega, v kulinarično podjetje. Naš glavni cilj sedaj je, da čim prej preuredimo in nadgradimo obstoječo tovarno ter zaženemo proizvodnjo, ki je načrtovana maja letos,« je dejal Enver Šišić.

Starejše novice