Le teden dni nazaj je Civilna iniciativa za izgradnjo ptujske obvoznice pozvala županjo Nuško Gajšek in vse člane mestnega sveta, da odstopijo od dogovora o navezavi hitre ceste.

Nekdanji župan Ptuja Miran Senčar je leta 2018 sklenil dogovor, ki bi začasno navezal hitro cesto Ptuj - Ormož na obstoječo povezavo Markovci - Spuhlja - Ptuj. 

Civilna iniciativa s tem starim dogovorom ni zadovoljna, saj bi ta povzročil še dodatno ogrožanje zdravja prebivalstva, povečal bi ogroženost prometne varnosti in dodatno poslabšanje kakovosti bivanja. 

Pogodbene stranke so zavezane k obveznostim

Mestna občina Ptuj pa civilni iniciativi jasno odgovarja, da ta dogovor ne vsebuje nobenih določb glede odstopa ali odpovedi in iz tega razloga za dogovor veljajo pravila obligacijskega prava. 

»Osnovno načelo pogodbenega prava pa je, da so pogodbene stranke, potem ko je pogodba sklenjena, zavezane svoje sprejete obveznosti izpolniti, in sicer tako, kot je bilo dogovorjeno ob sklenitvi pogodbe,« je jasna ptujska občina.

Pogodbeno pravo sicer sprejema določena odstopanja, kot na primer, da se dogovor lahko prekine zaradi kršitev ali spremenjenih okoliščin, a v tem primeru teh odstopanj ni. 

Občina še dodaja, da edina možnost tako ostane le sporazumna razveza pogodbe oziroma dogovora. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice