Svetnik bi v Mestni kino Ptuj uvedel kokice in pijačo. Vodja kina odgovarja: Naš cilj je, da bi ob besedi film pomislili na kaj drugega kot na kokice.

V Mestnem kinu Ptuj ne prodajajo kokic z razlago, da se lahko vsak gledalec popolnoma zatopi v film, brez motenj. 

»Mislim, da vsak izmed nas ob besedi kokice prvo pomisli na kino,« je na eni od sej mestnega sveta dejal svetnik mestne občine Ptuj Sergej Ivanuša iz Državljanskega gibanja RESNI.CA. 

Predlaga kokice in pijačo v kinu

Po njegovem mnenju bi veliko otrok rojstni dan praznovalo ob ogledu filma v Mestnem kinu Ptuj, ampak otroci ne želijo v kino, kjer ni kokic.  

»Predlagam, da se v Kino Ptuj uvede prodaja kokic in pijače, ker se bo na ta način povečala obiskanost,« je predlagal.

Kokice lahko poslabšajo izkušnjo gledalca

Nina Milošič, vodja Mestnega kina Ptuj, je pojasnila, da je kino kot član Art kino mreže Slovenije in mednarodne mreže Europa Cinemas v nasprotju s komercialnimi multipleksi, ki imajo pred očmi zgolj čim večji dobiček, svoje delovanje v javnem interesu razume kot poslanstvo širjenja filmske kulture in kulturno vzgojo.

Predvaja približno 70 odstotkov tako imenovanega art kino programa, torej kakovostnih sodobnih in tudi arhivskih filmov z vsega sveta, nagrajencev pomembnih filmskih festivalov in podobni.

»Razposajenost dela občinstva, nered, umazanija ter hrup in vonjave, ki jih lahko v dvorani povzroča množično grizljanje kokic med filmom, lahko izkušnjo gledalca bistveno poslabšajo.

Drži, da majhen delež obiskovalcev povprašuje po kokicah, vendar je bistveno več takšnih, ki to odločitev vsakodnevno pozdravljajo in pravijo, da tudi zato radi prihajajo prav v ptujski kino,« je pojasnila Milošič.

Na film se velja osredotočiti z vsemi čuti 

Filmski vzgoji otrok in mladostnikov v Mestnem kinu Ptuj po besedah vodje kina, namenjajo še posebno pozornost. 

»Del te je tudi sporočilo, da se velja na film osredotočiti z vsemi čuti ter da je kino kulturna ustanova, v kateri lahko podobno kot v gledališču preživimo tisto uro ali dve brez prigrizkov, telefonov in drugih motenj. 

Naš cilj je, da bi ob besedi film pomislili, na kaj drugega kot na kokice,« je jasna.   

Po obiskanosti v samem vrhu

Mestni kino Ptuj je sicer po obiskanosti na samem vrhu lestvice med mestnimi kinematografi v Sloveniji, obisk pa iz leta v leto raste. Družine z otroki predstavljajo daleč največji delež v strukturi obiskovalcev.  

»Da otroci ne želijo v kino, če tam ni kokic, torej očitno ne drži. Beležimo tudi številna praznovanja otroških in odraslih rojstnih dni v kinu, pri čemer starši otroke po ogledu filma včasih peljejo še na sok, tortico ali pico v katerega izmed lokalov v starem mestnem jedru,« še razlaga Milošič. 

Za Mestni kino Ptuj brez kokic

Kot je povedala še za konec, kokice občasno prodajajo na posebnih dogodkih, na primer v letnem kinu ali v drive-in kinu. 

»Za žlahtno dvorano najstarejšega še aktivnega prizorišča v Sloveniji in enega najstarejših na svetu pa predlagamo, da še naprej ostane brez kokic,« zaključuje.

Komentarji (5)

Boris 1 (ni preverjeno)

Še en dokaz, da nas zastopajo, milo rečeno SKROMNI, malo hujše maloumni ali dno dna...

MAnton (ni preverjeno)

Že tak morajo zaposleni (ne čistilke) čistiti kino in je že brez kokic več kot dovolj svinjarije. Stanje v kinu je pač odraz družbe, sploh teh seljakov, ki se preseljujejo v urbana območja.

E i P (ni preverjeno)

Ljudje so tak svinje!!tak da naj ostane kar brez...

SLOVENEC IZ BORZE (ni preverjeno)

MESTNI SVETNIK (KRETEN) ZATAKNI SI KOKICE NEKAM!

Antikokičar (ni preverjeno)

Kakšne kokice, to je za shoping centre.To je stari kino, ki ne potrebuje potrošniškega balasta...pravzaprav, je to prednost tega kina..!!

Starejše novice