Foto: Google Zemljevidi
Parkiranje po samem ptujskem mestnem jedru mnogim predstavlja težavo. Od tega, da mest ni, tista, ki pa so pa so običajno za bočno parkiranje. Tudi na Minoritskem trgu je za parkiranje treba nekoliko manevrirati.

Če smo se domačini na parkiranje v ptujskem mestnem jedru privadili, pa to nikakor ni preprosto za tiste, ki mesto obiščejo manj pogosto. Parkirna mesta so večinoma bočna, ponekod je potrebnega tudi nekaj manevriranja. 

Tako je tudi pri Minoritskem trgu na Ptuju. Tam je, preko samostana, nekaj parkirnih mest, ki so zastavljena poševno, tako da se lahko na parkirno mesto parkira, če se z avtomobilom pripeljemo s strani od sodišča in pošte, torej s slepe ulice. 

Sergej Ivanuša, ptujski mestni svetnik, sicer iz vrst Državljanskega gibanja Resni.ca, je občini podal pobudo, da ta parkirna mesta pri Minoritskem trgu spremenijo. 

»Pri trenutni usmeritvi parkirnih mest je nemogoče parkirati po prihodu iz krožišča in je potrebno obvezno nekje obrniti vozilo. Na tem območju ni primernega mesta za varno obračanje vozila in se s tem povzroča prometni kaos,« je zapisal svetnik. 

Občina odgovarja 

Občina je svetniku na kratko odgovorila, da drugačna ureditev parkirišč na tem mestu ni mogoča. 

Mogoča je le ukinitev dela parkirnega območja. S tem pa bi sredi Ptuja, kjer parkirnih mest močno manjka, še dodatno znižali število parkirnih površin in bi še dodatno obremenili obstoječa parkirna mesta. 

Komentarji (3)

Bojan (ni preverjeno)

Mestno središče naj se zapre za promet, ne pa da se še tam moraš ahtat, da te kot pešča kdo ne zgazi

KROJAČEK HLAČEK (ni preverjeno)

Ahtaj se tam, kjer so hitrosti vozil večje. V mestu še nihče nikogar ni zgazil...

In reply to by Bojan (ni preverjeno)

HULK (ni preverjeno)

Spomnim se, kako so pametnjakoviči utemeljil razloge za uvedbo plačevanja parkiranja po Ptuju. Bojda da potem več ne bo kaosa. Kaos pa je resnici na ljubo, vedno večji. Red ni odvisen od tega, kako nas občina lupi, ampak od tega, koliko je avtov. Izkazalo se je, da je edini učinek parkirnina polnjenje blagajne. Če učinka ni se naj parkirnine ukine!

Starejše novice