Vir: Društvo proti mučenju živali Ptuj
Zgodba teh mladičev ni osamljen primer.

Mimoidoči so nedavno naletel na srce parajoč prizor v Hajdošah, občina Hajdina. V škatli, odvrženi ob cesti, so bili najdeni zapuščeni mačji mladiči, eden od njih že v kritičnem stanju.

Na družbenih omrežjih je bilo objavljeno pretresljivo sporočilo: »Kako zmorete to narediti???« skupaj s fotografijo škatle, v kateri so bili najdeni mladiči. Eden od njih je že umiral, kar je dodatno poudarilo nujnost in resnost situacije.

Zgodba teh mladičev ni osamljen primer. Vsako leto se po Sloveniji srečujemo z mnogimi primeri zavrženih živali. 

Neodgovorno ravnanje posameznikov, ki ne sterilizirajo svojih hišnih ljubljenčkov in nato odvržejo nezaželene mladiče, povzroča nepotrebno trpljenje in smrt mnogih živali.

Vsako leto veliko število zavrženih mladičev

Problem zavrženih mačjih mladičev je kompleksen in večplasten. Ena glavnih težav je pomanjkanje ozaveščenosti o pomenu sterilizacije in kastracije mačk. 

Številni lastniki mačk ne razumejo, da s sterilizacijo in kastracijo ne preprečujejo le nezaželenih legel, temveč tudi zmanjšujejo tveganje za določene bolezni in podaljšujejo življenje svojih hišnih ljubljenčkov.

Slika je simbolična.

Društva za zaščito živali, kot je Društvo proti mučenju živali Ptuj, igrajo ključno vlogo pri reševanju teh težav. Njihovo delo vključuje reševanje zavrženih in zanemarjenih živali, ozaveščanje javnosti o pomembnosti odgovornega lastništva hišnih ljubljenčkov ter izvajanje sterilizacijskih kampanj.

Kako pomagati?

Obstaja več načinov, kako lahko posamezniki pomagajo pri reševanju problema zavrženih živali:

  • Sterilizacija in kastracija: Poskrbite, da so vaši hišni ljubljenčki sterilizirani ali kastrirani.
  • Posvojitev: Namesto nakupa hišnega ljubljenčka razmislite o posvojitvi iz zavetišča.
  • Donacije: Podprite lokalna društva za zaščito živali z donacijami.
  • Prostovoljstvo: Pridružite se prostovoljnim aktivnostim v lokalnih društvih za zaščito živali.

Komentarji (3)

Tommas (ni preverjeno)

Ljudje z veliko psihološko motnjo, manjka jim sočutje. Potrebni psihiatrije...

Kiara (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

"Eden že umira..." Še nedolgo nazaj se je reklo, da žival pogine, ne umre. Umre človek. Sicer pa bo šel slovenski jezik tudi v maloro, ljudje sami to želijo.

Celeborn (ni preverjeno)

S tem, ko rečeš, da umre pokažeš do živali sočutje in spoštovanje. Se vidi, da nimaš hišnih ljubljenčkov. Moje živali so tudi moji družinski člani.

In reply to by Kiara (ni preverjeno)

Starejše novice