Policisti na območju Policijske uprave Maribor cestni promet nadzirajo poostreno. Tako bo tudi v prihodnje, saj so hujše kršitve cestnega prometa še vedno zelo pogoste.

Policisti Policijske postaje Rače so včeraj, okrog 13. ure, zasegli vozilo 71-letniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,55 mg/l).

Policisti Policijske postaje Maribor I so v petek zvečer, med nadzorom prometa, zaradi nezanesljive vožnje, ustavili 23-letnega voznika. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,95 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje ter podan obdolžilni predlog.

V tem času so ustavili tudi 28-letnika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l) - prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje ter izdan plačilni nalog.

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog

V soboto, zgodaj zjutraj, so policisti Policijske postaje Maribor I, ustavili 39-letnika. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,30 mg/l, pri postopku mu je bila zasežena tudi manjša količina posušenih rastlinskih delcev, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo. Odrejen mu je bil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki pa ga je voznik odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje ter podan obdolžilni predlog, zaradi suma posedovanja prepovedane droge pa bo uveden postopek o prekršku. 

Pod vplivom alkohola (0,68 mg/l) je vozil tudi 45-letnik, ki so ga policisti Policijske postaje Maribor I ustavili včeraj, ob 1. uri. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana, ostal je brez vozniškega dovoljenja, zagovarjal se bo tudi pred sodiščem.

Policisti so v soboto obravnavali še 76-letnega voznika tovornega vozila, ki je imel v tahografu vstavljeno kartico drugega voznika, nekaj ur kasneje pa še 34-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l).

Da ne bo tvoja prva napaka tudi tvoja zadnja

Prazničen in podaljšan konec tedna bo nedvomno na ceste privabil tudi motoriste. Policisti ob tem motoriste opozarjajo, da vozijo previdno, upoštevajo cestnoprometne predpise, vožnjo pa prilagodijo svojim sposobnostim in razmeram na cesti. Sezona se je šele dobro začela, zato previdno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice