Slika je simbolična.
Sredi noči je bralka Ptujinfo poiskala pomoč na ptujski urgenci zaradi posledic zaužitja droge, ki ji jo je nekdo podtaknil v pijačo. A kljub čakanju in zvonjenju je ostala pred zaprtimi vrati internega oddelka, trdi.

Na uredništvo Ptujinfo se je obrnila bralka, ki je izpostavila slabo izkušnjo s Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj oziroma natančneje z delovanjem internega oddelka. Tam je iskala pomoč, po tem ko ji je v lokalu, kot pravi, nekdo v pijačo podtaknil drogo. 

Ker pomoči ni prejela, jo je moral mož kasneje odpeljati v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Možu po telefonu svetovali, da jo pripelje na urgenco

Kot je za Ptujinfo razkrila bralka, se je konec julija s prijateljicami odpravila na koncert Siddharte na ptujsko tržnico. Po koncertu so se ustavile še v bližnjem lokalu. Prepričana je, da so ji tam v pijačo podtaknili drogo. 

»Ob prihodu domov me je zaradi oslabljenih fizioloških funkcij telesa mož odpeljal na ptujsko urgenco,« pojasnjuje. Med simptomi navaja nezmožnost dviga okončin, mišične krče celega telesa, občasno izgubo zavesti. 

Mož je že pred tem poklical na urgenco, kjer se je najprej z medicinskim bratom in kasneje še z zdravnico posvetoval, kako ukrepati: »Svetovala je, da pijem čim več tekočine in da bi bilo dobro, da me pripelje na urgenco, kjer me zdravnik vseeno pregleda. Mož me je ob pomoči moje mame zato odpeljal na ptujsko urgenco.«

Pred vrati internega oddelka zvonila v prazno

Kot pravi, so jo sprejeli takoj, naredili EKG in izmerili krvni tlak, nastavili tudi metuljčka v žilo, »a niso preverili telesnih tekočin ali nastavili infuzije. Napotili so me takoj na interni oddelek.« 

Okoli četrte ure ponoči jo je moral mož »z zastarelim vozičkom« sam odpeljati do vhoda internega oddelka. A tam sta čakala zaman. 

»Ko sva prišla do vrat, je večkrat pozvonil, čakal, me hkrati bodril, bil v oporo moji glavi, ki je bila povsem mehka, telo brez moči. Približno deset ali 15 minut je zvonil in čakala sva, da kdo odpre vrata internega oddelka, a brez uspeha,« je zapisala razočarana bralka. 

Dodala je, da se na zvonenje ni nihče odzval, čeprav je na zvoncu pisalo »pozvoni tukaj v nočnem času«

Mož jo je iz jeze in obupa odpeljal nazaj domov

Mož jo je iz obupa in zaskrbljenosti nato odpeljal nazaj v čakalnico na urgenci: »Tam je zdravnici in medicinskemu bratu, ki sta korektno opravila svoje delo, povedal, da se na internem oddelku nihče ne odziva, ne odpre, da je večkrat zvonil, trkal, čakal, a nihče ni prišel odpreti vrat.«

»Iz jeze in obupa me je odpeljal domov,« razlaga. 

Ker težave niso minile, jo je mož odpeljal na mariborsko urgenco

Po nekaj prespanih urah se je zbudila z enakimi težavami, ki so bile prisotne že od 2. ure ponoči. Zaradi slabotnosti, močnih mišičnih krčev in glavobola, jo je mož odpeljal v Univerzitetni klinični center Maribor. 

Kot pravi, je tam prejela bolj kvalitetno obravnavo: »Takoj sprejeli, namestili infuzijo, opravili preiskave krvi in urina in poskrbeli, da si moje telo opomore.«

Ker je od prejete prepovedane substance zaužite v pijači minilo že približno deset ur, preiskave niso zaznale droge v telesnih tekočinah.

Droge v telesu ni bilo več mogoče zaznati, ker je minilo preveč ur

Pojasnjuje, da so ji v mariborski bolnišnici in tudi mariborski kriminalisti razložili, da se zaznana droga v telesu pokaže po maksimalno šestih urah od zaužitja, tako uradne prijave na policijo ni mogla podati. 

»Če bi na ptujskem internem oddelku kdo odprl vrata, opravil laboratorijske preiskave krvi in vode, bi sedaj imela dokaz, da sem dobila podtaknjeno substanco v pijačo,« jezno nadaljuje bralka. 

Dodaja, da je njenemu možu in staršem žal, da je niso takoj odpeljali v Maribor. »Ptujski interni oddelek pa naj se raje ukine, da ne bomo v urgentni stanjih računali na njegovo pomoč, saj se lahko zgodi, da pomoči, kljub rednemu plačevanju zdravstvenega zavarovanja, ne prejmeš,« je pripomnila. 

Za pojasnila oziroma komentar smo se obrnili na Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. Njihov odgovor objavimo takoj, ko ga prejmemo. 

Vodstvo bolnišnice se bralki za neljub dogodek opravičuje 

Za pojasnila oziroma komentar smo se obrnili na Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj. 

Odzval se je vršilec dolžnosti direktor Aleksander Voda, ki je za Ptujinfo povedal, da je z zadevo seznanil strokovnega direktorja in predstojnika internega oddelka. Kot pravi, pričakuje njuno pojasnilo.

»Se pa že sedaj opravičujem bralki za neljub dogodek in slabo izkušnjo,« je dodal. 

Podrobnejša pojasnila strokovnega direktorja in predstojnika internega oddelka bomo objavili, ko jih bomo prejeli. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

ffra-ffra (nepreverjen)

Od vseh drog je šmarnica še vedno najbolj zanesljiva !

NINIKA (nepreverjen)

ŽE DRUGA SLABA ZGODBA, KI JO BEREM DANES NA RAČUN BOLNIŠNICE PTUJ. ČAS, DA SE KAJ SPREMENI NA BOLJE

Starejše novice