Foto: Bobo
Prvak DeSUS Karl Erjavec je pojasnil, da bo kandidiral za mandatarja morebitne nove vlade le, če bo imel 46 poslanskih podpisov.

Toliko jih je namreč potrebnih za uspeh konstruktivne nezaupnice, ki jo napovedujejo opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, združene v KUL. Koliko podpisov je že uspel zbrati, Erjavec ne razkriva, poroča STA. Bi pa naj konstruktivno zaupnico vložili že prihodnji teden, je potrdil predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Erjavec je namreč tudi za stranke KUL, ki imajo same premalo glasov za uspeh konstruktivne nezaupnice, možen kandidat za mandatarja nove vlade. Nekatere od teh strank so v minulih dneh pojasnile, da bodo podprle tistega kandidata, ki bo uspel zbrati 46 poslanskih glasov.

Erjavca je pri mandatarski kandidaturi podprl tudi svet DeSUS, ki je obenem izglasoval odhod stranke iz koalicije Janeza Janše.

A za zdaj še ni znano, na koliko poslancev svoje petčlanske poslanske skupine lahko Erjavec računa pri poskusih oblikovanja nove vlade. Njegovi poslanci namreč molčijo. Medtem je predsednik SMC Zdravko Počivalšek v petek sporočil, da je vseh osem poslancev SMC enotnih v tem, da Erjavca ne podpirajo za mandatarja.

Komentarji (2)

Karl Marx (ni preverjeno)

če bo erjavc predsednik
se bo moj pes obesil
vsaj tak mi je rekel

miicika (ni preverjeno)

mešanje megle........skupni cilj vseh.....narod je in vedno bo kmet na šahovnici vplivnežev na vodilnih položajih....

Starejše novice