Foto: Mediaspeed
Politični termometer se na Ptuju naposled ogreva. Do nedavnega je bila aktualna županja Nuška Gajšek edina potrjena kandidatka na letošnjih volitvah, zdaj imamo že dve novi imeni.

V državi v zadnjih tednih intenzivno potekajo priprave na supervolilno jesen. Tako se tudi na Ptuju že odštevajo dnevi do lokalnih volitev, pri čemer se poraja vprašanje, ali bo mestna oblast obstala na svojem položaju, ali pa bo Ptuj izbral novega župana ali županjo.

Aktualna ptujska županja Nuška Gajšek je že napovedala vnovično kandidaturo na lokalnih volitvah in poudarila, da je cilj realizirati vse tisto, kar so si zadali. 

»Štiri leta je vendarle premalo, saj smo v začetku mandata začrtali pot, zastavili neke okvirje, da pa se bo to odražalo v konkretnih rezultatih, pa bi si želela, da mi ljudje zaupajo še en mandat,« je za Ptujinfo že konec lanskega leta razkrila aktualna županja.

V boj tudi Andrej Čuš

Boj za župana je včeraj napovedal še Andrej Čuš, ki bo kandidat svoje nestrankarske Liste Andreja Čuša. 

»Čas je, da tudi mi malo sporočimo v kakšni obliki in kakšni formi se lotevamo prihajajočih lokalnih volitev,« je ob najavi kandidature uvodoma povedal Čuš, nekdanji poslanec, nazadnje pa državni sekretar na gospodarskem ministrstvu.

Gibanje Svoboda pa na volitve pošilja Štefana Petka

Kandidaturo na županskih volitvah je danes za Ptujinfo potrdil še Štefan Petek, sicer akademski glasbenik, profesor klarineta in magister menedžmenta, ki trenutno opravlja funkcijo ravnatelja Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. 

Petek do nedavnega na lokalnem političnem parketu ni bil vidnejša figura, a računa na svoje znanje in izkušnje. 

»Mislim, da lahko z izkušnjami in znanjem pripomorem k razvoju mesta,« je ob razkritju dejal za Ptujinfo in dodal, da ga družbeno politično življenje v mestu zanima. 

In zakaj v kandidaturo? Odgovoril je, da se bo potrudil pomagati pri nadaljnjem razvoju mesta, pri čemer pa si želi dobrega sodelovanja z vsemi deležniki in četrtnimi skupnostmi. 

Starejše novice