Vir: spletna stran občine Gornji Petrovci
Najbolj zadolžena občina v Sloveniji je ostala brez svojih prostorov, saj je na javni dražbi občinska zgradba dobila novega lastnika. Kje bodo v prihodnje delali občinski uslužbenci?

Občinska zgradba občine Gornji Petrovci je bila z nekaj drugimi nepremičninami v občinski lasti že drugič na dražbi. In če prvič ni dobila novega lastnika, je bilo tokrat drugače.

Najuspešnejši dražitelj je na dražbi, ki je minulo sredo potekala na spletu, zanjo ponudil 100.932 evrov.

Na javni dražbi občinska zgradba dobila novega lastnika

Ocenjena vrednost poslovne stavbe na naslovi Gornji Petrovci 31 e, kjer ima sedež tamkajšnja občina, je sicer 73.865 evrov. Na prvi dražbi, ki je bila že lani, je bila izklicna cena 70 odstotkov ocenjene vrednosti, a za nakup takrat ni bilo zanimanja. 

Na drugi dražbi, ki se je pričela minulo sredo, 22. februarja 2023, ob 9.30 na spletnem portalu sodnedrazbe.si, je bila izklicna cena določena pri polovični vrednosti, ki je bila določena s sodno cenitvijo.

Dražitelji, ki so morali za varščino in s tem udeležbo na dražbi vplačati skoraj 7400 evrov, so tako pričeli s ponudbami pri 36.932 evrih.

Kot smo uspeli izvedeti, je na dražbi sodelovalo pet ponudnikov in na koncu sta zadnja dva dražitelja z zviševanjem ponudb po 1000 evrov dosegla končno ceno več kot sto tisočakov.

Po informacijah Sobotainfo je bil najbolj vztrajen samostojni podjetnik iz Čepincev Janez Časar, ki se ukvarja s storitvami z gradbeno mehanizacijo.

Časar sicer v zadnjih letih ni poslovno sodeloval z občino Gornji Petrovci. V poslovnem letu 2021 je po javnodostopnih podatkih ustvaril dobrih 200.000 prihodkov, približno polovico od tega iz javnih sredstev.

Njegov največji naročnik v zadnjih letih so občina Šalovci, Javno komunalno podjetje Čista narava iz občine Moravske Toplice in Javno podjetje Komunala Murska Sobota.

Za odziv smo se že obrnili na župana občine Gornji Petrovci Franca Šlihthuberja, ki pa zadeve ni želel komentirati.

Več informacij o tem, zakaj je Časar kupil občinsko zgradbo, ali se mu zdi nekaj več kot 100.000 evrov dobra cena, kakšne načrte ima z zgradbo in ali bo prostore oddajal v najem občini, bomo objavili kasneje.

Komentarji (2)

kurenentička (ni preverjeno)

kdaj bodo prodali parlament
bi ga jaz kupila
in ostala bi javna hiša

SFH (ni preverjeno)

Slaba ponudba je parlament. Gornji Petrovci pa so rekorderji
med naj manj razvitimi in najbolj zadolženimi v Sloveniji. Župan pa že 30 let izkorisca neumnost prebivalcev ki ga vedno znova izvolijo. Familia pa uživa, materialne koristi, funkcije dobre službe in privilegije. Tudi kupec občine je član širše familije. Slic, tako da bo ugrabljena občina še bolj zadolžena, itak ps bo, vse plačala raja, ki je ne zanima nezakonito poslovanje izvoljenih predstavnikov lokalne ss

In reply to by kurenentička (ni preverjeno)

Starejše novice