Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo za trajno zaposlovanje mladih iz vzhodne Slovenije.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je namenila dodatna sredstva v vrednosti 3 milijone evrov za zaposlovanje brezposelnih mladih iz vhodne kohezijske regije.

Delodajalci lahko tako s pomočjo subvencije zaposlijo brezposelne mlade s stalnim prebivališčem v eni izmed občin vzhodne kohezijske regije. Subvencija znaša 5000 evrov. 

Za mlade brezposelne in zaposlitve za nedoločen čas

Delodajalci lahko ponudbo oddajo od 20. februarja 2020 v elektronski obliki na portalu Zavoda za zaposlovanje. Ponudba je, vključno s ponudbo za zaposlitev mladih iz zahodne Slovenije, odprta do razdelitve razpoložljivih sredstev oziroma najkasneje do 31. marca 2020, ko se izteče končni rok za predložitev ponudb delodajalcev.

V program so vključeni mladi, ki še niso dopolnili 30. leta starosti in so prijavljeni v evidenci brezposelnih, izbrani delodajalci pa si pridobijo subvencijo v višini 5 tisočakov za zaposlitev brezposelnih mladih za nedoločen čas.

V obdobju med letoma 2017 in 2019 je bilo v programe trajnega zaposlovanja vključenih skoraj 5.200 mladih iz vhodne in zahodne Slovenije, so še sporočili z Zavoda za zaposlovanje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice