Slika je simbolična.
Trenutno je v nekaterih občinah še vedno v teku štetje glasov. Kateri kandidati pa so se že razveselili zmage?

V Mestni občini Ptuj je po preštetih glasovnicah jasno, da bo na županskem stolčku ostala Nuška Gajšek, ki je prejela več kot 60 odstotkov vseh glasov. V volilnem štabu je vladalo veselje.

V Mariboru je situacija nekoliko drugačna. Aktualnega župana Saša Arsenoviča je na tokratnih lokalnih volitvah izzvalo kar 14 protikandidatov. V drugi krog volitev sta se uvrstila aktualni župan Saša Arsenovič in Franc Kangler, ki je županski stolček že grel. 

Kako pa je drugod po Podravju? 

A zgodba ni zaključena le na Ptuju. Že v prvem krogu slavi precej podravskih županov. Na stolčku tako ostaja županja Cirkulan Antonija Žumbar, ki je prejela skoraj 70 odstotkov glasov. 

V občini Destrnik se bodo volivci na volišča podali še enkrat. Udarila se bosta Vlasta Tetičkovič Toplak in Branko Horvat. Drugo krog bo tudi v Dornavi, kjer bodo volivci izbirali med Matejem Zorkom in Rajkom Janžekovičem

Tudi v Gorišnici bo sledil drugi krog. Izbirali bodo med Borutom Kolarjem in Jožefom Petkom.

V občini Hajdina slavi Stanislav Glažar, ki je prejel čez 50 odstotkov glasov. V občini Hoče-Slivnica je ponovni mandat osvojil Marko Soršak.

Tudi v Juršincih že slavijo, tam je večino glasov dobil Robert Horvat. Slavijo tudi že v občini Kidričevo, kjer si je ponovni mandat pridobil Anton Leskovar. 

V Majšperku bo na županski stol sedel Sašo Kodrič. V Makolah je več kot polovico glasov prejel Franc Majcen, v Markovcih Milan Gabrovec, ki ostaja na županskem mestu, v Miklavžu na Dravskem polju pa Egon Repnik. 

V Oplotnici slavi Matjaž Orter, v Poljčanah pa Petra Vrhovnik, ki je prejela skoraj 70 odstotkov glasov. V Rušah na županskem stolčku ostaja Urška Repolusk.

Prebivalci Središča ob Dravi se bodo še enkrat podali na volišča, saj bosta tam v drugem krogu Toni Jelovica in Jurij Borko. V Slovenski Bistrici je skoraj 70 odstotkov volivcev prepričal Ivan Žagar. V Ormožu z izjemnim rezultatom slavi Danijel Vrbnjak, ki je prejel čez 90 odstotkov glasov. 

V Sveti Ani slavi Martin Breznik, ki je prejel skoraj 80 odstotkov glasov, v Sveti Trojici v Slovenskih goricah na mestu župana ostaja David Klobasa

Trnovski vasi pa na poziciji ostaja Alojz Benko, s 70 odstotki glasov. Na Vidmu slavi Brane Kolednik, v Šentilju Štefan Žvab.

V nekaj podravskih občinah kandidiral le en kandidat 

V mnogih podravskih občinah pa je izid županskih volitev že znan, saj je kandidiral le en kandidat. 

V Račah je to Branko Ledinek, v Cerkvenjaku Marjan Žmavc, v Kungoti Tamara Šnofl, v Lovrencu na Pohorju Marko Rakovnik, v Lenartu Janez Kramberger in v Staršah Stanislav Greifoner. 

V Benediktu slavi Milan Repič, v Dupleku Mitja Horvat, v Podlehniku Sebastian Toplak, v Pesnici Gregor Žmak, v Selnici ob Dravi Vlasta Krmelj, v Svetem Andražu v Slovenskih goricah pa Darja Vudler Berlak

V Svetem Tomažu si je še en mandat pridobil Mirko Cvetko, v Svetem Juriju v Slovenskih goricah Peter Škrlec, v Zavrču slavi Slavko Pravdič, v Žetalah pa Anton Butolen. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice