Foto: Bobo
Prvak stranke DeSUS Karl Erjavec je sprejel odločitev ...

Kot poroča STA, je predsednik stranke upokojencev Karl Erjavec članom sveta stranke na današnji seji o nadaljnjih korakih po neuspeli konstruktivni nezaupnici z njegovo kandidaturo za predsednika vlade povedal, da ne želi biti več predsednik stranke DeSUS. 

Z današnjim dnem tudi ni več član stranke, ker da to ni več stranka, ki jo je petnajst let vodil, je pojasnil v izjavi novinarjem. Erjavec se je sicer na čelo upokojencev vrnil 5. decembra lani, stranko ekspresno odpeljal iz vladne koalicije in neuspešno kandidiral za predsednika vlade s podporo koalicije KUL.

Kdo bo stranko vodil v prihodnje?

Ob njem je odstopila tudi podpredsednica stranke Irena Majcen, Erjavec pa je sejo po nekaj minutah zapustil, z njim je odšlo tudi nekaj članov.

Po statutu stranke za začasno vodenje praviloma izvolijo enega od podpredsednikov, po odstopu Majcnove so tako člani za začasno vodenje izbirali med podpredsednikoma Antonom Balažkom in Brigito Čokl. Stranko, ki je imela v minulem letu dva volilna kongresa, pa tako zdaj čaka še tretji.

Svet DeSUS je za vodjo stranke do kongresa izvolil podpredsednika stranke Antona Balažka.  

Balažek je pojasnil v izjavi za medije, bodo poskušali najti tiste točke, ki jih bodo okrepile. Volilni kongres bo po določilih statuta v letu dni.

Kot je še povedal, še ni natančneje znano, kdaj bo kongres, lahko pa da ga bodo sklicali tudi že čez tri mesece. To je po njegovih besedah odvisno tudi od tega, kaj bo pokazala analiza, kaj je za stranko dobro in smiselno.

Poudaril je, da bodo poskušali predvsem najti tiste točke, ki jih bodo okrepile, ne pa razdvajale. Glede tega je, kot pravi, optimist, in upa, da bodo našli konsenz.

Erjavčevega dela ni želel ocenjevati. »O predhodnikih vse dobro,« je dejal. Prav tako ni želel govoriti o morebitnih imenih bodočih predsednikov stranke.

Starejše novice