Slika je simbolična.
Novo določilo je, da brez PCT pogoja ni več mogoče iti na teraso gostinskega lokala. Ta gorišniški lokal obljublja, da sprejemajo vse.

Mnogo gostincev je pokazalo nestrinjanje z novo uredbo, ki določa, da stranka brez PCT pogoja več ne more na teraso gostinskega lokala. 

Tako je svoje nestrinjanje jasno pokazala že Kavarna Bodi na Ptuju, kjer so se spraševali, ali so novi ukrepi postavljeni v imenu zdravja ali kapitala. 

»Nas ne zanima, če si bel, črna, gej, Nizozemka, pobrit, gasilka, cepljen, prebolela, politik, kadilka ... Nikoli nismo ločevali,« so zapisali in dodali: »Dobrodošli vsi, ki dobro mislite in dobro delate. Cepljeni, preboleli, testirani in zdravi,« so takrat zapisali. 

Na nov pogoj pa so se odzvali tudi že v Gostilni Lovski dom iz Lendave. Pravijo, da so v vseh letih doživeli že marsikaj, še nikoli do zdaj pa niso imeli »orodja«, da bi komurkoli prepovedali vstop, četudi so vedeli, da bi bilo boljše, da bi mu.

»Sedaj pa naj gostom (tudi na gostinskih vrtovih, na svežem zraku, na razdalji!) ne dovolimo vstopa, če ne preverimo podatkov, ki so zelo in samo! osebni. In tako razdelimo goste na cepljene in necepljene - primerne in neprimerne?? Imamo res pravico oz. dolžnost to početi,« se sprašujejo.

Odzval se je tudi priljubljen gorišniški bar

Zdaj pa je svoje stališče delil tudi bar iz Gorišnice, Guma bar. Tudi oni so jasno izpostavili, da so pri njih dobrodošli vsi. Svojih strank ne želijo deliti ali ločevati. 

Dodajajo, da nihče nima pravice zahtevati PCT pogojev, »kdo pa smo, da preverjamo vaše zdravstvene podatke,« se sprašujejo. 

»Ste naši in naši boste ostali, pa če ste cepljeni ali ne, preboleli ali ne, testirani ali ne. Vsi ste in boste vedno dobrodošli,« so še zapisali. 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Bojc (nepreverjen)

Hja,tudi če boste preverjali teste,je veliko doma narejenih testov poneverjenih!To bodo morali preverjati za to pooblaščeni,sicer je to lari-fari!!

Mičan (nepreverjen)

Sicer je to kar samoovadba.
Inšpektorji več niti iskati ne rabijo.
Kar grejo in pokasirajo.
Upam, da teke oglobijo do konca

hm... (nepreverjen)

Upam da tudi tebe... ker imaš očitno razmišljanje na nivoju dojenčka.

In reply to by Mičan (nepreverjen)

Starejše novice