Foto: Jaka Arbutina
S Kurentovim skokom se je ob polnoči začelo Kurentovanje. Minil je tudi prvi večer pustnih zabav v karnevalski dvorani. Zbrali smo nekaj utrinkov.

V času Kurentovanja je ponovno pestro dogajanje tudi v karnevalski dvorani Campus Sava Ptuj, zvrstilo pa se bo kar sedem večerov - nekaj za vsak okus.

Uvodni večer, 2. februarja, je obiskovalce zabaval Luka Basi, ki je znan po svoji energičnosti in nepozabnih nastopih. Slednje je pričaral tudi na otvoritvenem koncertu letošnjega kurentovanja. 

Ob Basiju bi na koncertu morala nastopiti tudi kraljica zabave Tanja Žagar, a je zadnji dan sporočila, da je ostala brez glasu. »Po obisku in nasvetu zdravnika, moram tako za nekaj časa ukiniti nastope,« je zapisala na družbenih omrežjih. 

Na odru karnevalske dvorane je kljub temu nastopila njena skupina Larma s pevkama Nino in Martino, pa tudi Lazara Zumeto, ki sicer med nastopi vedno dela družbo Tanji Žagar. 

Na Ptuj prihajajo Peter Grašo, Učiteljice, Mi2

V soboto, 3. februarja, bo karnevalska dvorana v znamenju balkanske glasbe – nastopila bosta Saša Matić in Faruk Pečenković, ki bo nadomestil odstotno Daro Bubamara.

Na pustno sredo, 7. februarja, bodo karnevalsko dvorano razgreli Petar Grašo in Učiteljice. 

Na otroški zabavi, ki bo 8. februarja, bodo najmlajše zabavali Čuki in Ribič Pepe. 

Kurentanc, 9. februarja, je najbolj nori odklop na Kurentovanju. Letos bodo nastopili Mi2, Kingstoni in David Nyx. V sklopu dogodka se bo tradicionalno odvil izbor za najboljše posamične in skupinske maske.

Na pustno soboto, 10. februarja, bodo nastopili Miran Rudan in Tarapana band.

Komentarji (1)

SIMON Z VELIKIM... (ni preverjeno)

Jel Basist zapopeval koju na slovenačkom...?

Starejše novice