Vir: Youtube, @TG Extra
Lepote Maribora so nedavno prepoznali ustvarjalci svetovno znane avtomobilistične televizijske oddaje. Za kuliso so izbrali mariborsko letališče, po katerem so divjali z zanimivimi avtomobili. Oglejte si spektakularne izseke iz oddaje.

Če ste ljubitelji hitrih, nenavadnih in zanimivih avtomobilov, potem gotovo poznate televizijsko oddajo The Grand Tour. Če ne, pa naj vam prihranimo brskanje po internetu.

The Grand Tour je priljubljena britanska televizijska oddaja, ki jo vodijo Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May. Gre za nadaljevanje njihove prejšnje oddaje Top Gear, ki je postala kultna v avtomobilskem svetu. The Grand Tour je zasnovan kot avtomobilsko popotovanje po različnih destinacijah po vsem svetu.

Oddaja se odlikuje po svojem edinstvenem slogu, ki združuje avtomobilske preizkušnje, humor in pustolovščine. Clarkson, Hammond in May skozi epizode ustvarjajo nepozabne trenutke z različnimi izzivi, kot so dirke med različnimi vrstami prevoza, testiranje superšportnih avtomobilov na dirkališčih ali epskih pustolovščinah z avtomobili na oddaljenih območjih.

V svoji zadnji epizodi pa so priljubljeni voditelji med svojim popotovanjem obiskali tudi Slovenijo, manjkal ni niti obisk Maribora.

Epizodo Eurocrash zaključili v Sloveniji

V Mariboru je ekipa The Grand Tour snemala epizodo nove sezone. V epizodi, ki so jo poimenovali Eurocrash, so trije voditelji potovali od Gdanska na severu Poljske, čez Češko, Sloveško, Madžarsko vse do Slovenije.

Trojica se je na potovanje odpravila z nenavadnimi avtomobili, ki jih nihče ne kupuje. Hammond s Chevroletom SSR, Clarkson z Mitsuoka Le-Seyde, May pa s Crosleyjem CC Cabrio, ki se izkaže za nevarno počasnega, zato začasno uporabi rezervni avtomobil, Ford Popular Hot Rod. 

Začnejo na Poljskem, kjer Hammond sodeluje na dirkah formule Easter, in potujejo čez Slovaško, kjer Clarkson in May testirata Škodo 1100 OHC oziroma Praga Bohema, nato čez Madžarsko in končajo v Sloveniji.

Snemanje je potekalo na mariborskem letališču

Priljubljeni adrenalinski navdušenci, ki so v Sloveniji avtomobilske vragolije izvajali tudi v Planici, so del zadnje epizode posneli v Mariboru, in sicer julija prejšnje leto.

Kulisa snemanja je postalo Letališče Edvarda Rusjana Maribor, saj so za potrebe snemanja ustvarjalci potrebovali letališče in veliko tovorno letalo.

Ob letališki stezi mariborskega letališča so za snemanje uporabili tovorno letalo Ilyushin IL76, poroča letalski portal Sierra 5. V Mariboru so se avtomobili na posebej prirejenem letalu, preko rampe zapeljali vanj, medtem ko se je peljal po vzletno-pristajalni stezi. Je lahko še kaj bolj spektakularnega?

Epizodo Eurocrash, v kateri je ekipa The Grand Tour obiskala tudi v Mariboru, si lahko ogledate na Amazon Prime Video, kljub temu pa vam prilagamo videa, na katerem lahko uživate v pestrem dogajanju na mariborskem letališču.

Starejše novice