Foto: Bobo (simbolična)
Vlada je danes na dopisni seji sklenila, da se za vstop v Slovenijo brez karantene lahko upoštevajo tudi PCR testi na novi koronavirus, ki so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Spremembe odloka bodo začele veljati v sredo, veljale pa bodo najmanj do 16. maja.

Na letališčih se ob vstopu v Slovenijo priznavajo tudi PCR testi iz Srbije in Turčije

Za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu se na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet priznavajo tudi negativni rezultati PCR testa, če so bili izdani v Srbiji in Turčiji.

Prejšnji teden je vlada na seznam držav, iz katerih priznavajo PCR teste, dodala tudi Avstralijo, Novo Zelandijo, Kanado, Izrael in Rusijo. Pred tem pa so se priznavali PCR testi iz držav članic Evropske unije ali schengenskega območja, Združenega kraljestva ali ZDA.

Spremenjen seznam rdečih držav

Vlada je danes prilagodila tudi seznam rdečih držav. Na seznamu držav članic Evropske unije ali schengenskega območja so spremembe pri Grčiji, Norveški in Španiji, črtani pa sta Malta in Portugalska.

Na rdeči seznam tretjih držav pa je dodan Džibuti.

Potnike, ki pridejo iz držav ali območij na rdečem seznamu, morajo v karanteno na domu, razen če ob vstopu v Slovenijo predložijo negativni rezultat PCR testa, ki ni starejši od 48 ur, dokazilo o cepljenju proti covidu-19 ali pa dokazilo, da je oseba covid-19 prebolela pred manj kot šestimi meseci. Za to zadostuje tudi pozitivni PCR test, ki je starejši od 21 dni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice