Foto: Facebook Nogometni klub Središče
Nogometaši Središča ob Dravi, ki nastopajo v ptujski Super ligi, so včeraj ugnali drugoligaša iz Slovenske Bistrice in pripravili enega večjih pokalnih presenečenj v tej sezoni. Ste vedeli, da so za domače zaigrali kar štirje bratje?

Z drugim krogom Pokala Pivovarna Union se zaključuje del tekmovanja, v katerem klubi tekmujejo v okviru matičnih podzvez.

Zlajnan je že tisti rek, da se v pokalnih preizkušnjah lahko godijo presenečenja, kljub temu pa smo jim v Pokalu Pivovarna Union priča tudi v letošnji sezoni. Še posebej na tekmah pod okriljem Medobčinske zveze Ptuj.

Že v prvem krogu se je na gostovanju pri tretjeligaškem Zavrču opekel prvoligaški Aluminij, včeraj pa so se od pokalnega tekmovanja poslovili še Bistričani in Ptujčani. 

Drava, ki vodi v 3. SNL vzhod, je po enajstmetrovkah izgubila sosedski dvoboj s Hajdino, drugoligaš iz Slovenske Bistrice pa je klonil proti četrtoligašu. Polfinalistom minule pokalne sezone je spodrsnilo v Središču ob Dravi, pri osmouvrščenem klubu ptujske Super lige.

Na pogon bratske naveze Kepe

Bistričani, ki so se lani za pokalni finale udarili z Mariborom, so v Središču ob Dravi zapravili nekaj priložnosti. Med drugim je domači vratar David Majč zaustavil tudi kazenski udarec.

Zadetek za presenečenje domačih je padel v 14. minuti, ko je Primoža Fridriha matiral Tihomir Kepe. Ime strelca ob navijačih Središča dobro poznajo tudi spremljevalci pomurskega nogometa, za ostale pa velja izpostaviti podatek, da gre za enega od kar štirih bratov v dresu Središča.

Da, prav ste prebrali, za Središče nastopa kar četverica bratov. Na Trate se je to poletje namreč preselila bratska naveza Kepe iz Dolge vasi, obmejnega kraja pri Lendavi. Ob Tihomirju so dres Središča oblekli še mlajši brat Aljoša ter starejša sorojenca David in Kristian.

Bratski četverec je pred selitvijo v Središče branil barve Veržeja, v preteklosti pa je nastopal za Čentibo in domačo dolgovaško Olimpijo. Želite dodatno zanimivost? Z nogometom so »okužili« še sestro Rosemari Kepe, ki je po nastopanju za mlajše selekcije kluba iz Dolge vasi zaigrala za ptujsko Dravo.

Tihomir, junak tokratne pokalne zmage, je sicer trikrat zadel že v pokalnem predkrogu, v katerem je Središče z rezultatom 3:5 premagalo Makole. Še dvakrat je v polno meril na tekmi prvega kroga, mrežo Rogoznice pa je dvakrat zatresel tudi najmlajši brat Aljoša.

»Bodimo optimisti, možno je vse,« so pred tekmo zapisali pri Središču. Ob napredovanju v osrednji del tekmovanja nekateri niso skrivali, da si želijo dvoboja z Mariborom ali Olimpijo.

Napredovali še Hajdina, Zavrč in Videm

Trojica najvišje postavljenih predstavnikov Medobčinske nogometne zveze Ptuj se je tako že poslovila od pokalnega tekmovanja. Drava je, kot že zapisano, po enajstmetrovkah izgubila s Hajdino. Po rednem delu srečanja je bilo 1:1, Hajdina je povedla z golom Daniela Ljubca, za Dravo pa je izenačil Niko Šalamun. Zadnji kazenski udarec za goste je izkoristil Rok Mesarič

Zavrčani so po tem, ko so izločili Kidričane, slavili še v Apačah. Dvoboj v Športnem parku Kidričevo se je končal z rezultatom 0:4 v korist Haložanov. V prvem polčasu sta zadela Denis Potočnik in Nik Hren, ki je bil nato uspešen še v 75. minuti, kmalu zatem pa je končni izid postavil Rok Cesar.

S štirimi zadetki so napredovali tudi Videmčani, ki so slavili v Zgornji Polskavi. Pot do napredovanja je z golom začel in tudi končal dvakratni strelec Simon Rogina, vmes pa sta domačo mrežo zatresla še David Ferčec in Marcel Žižek

Zaradi obilnih padavin je bila preložena tekma med Stojnci in Podvinci, odigrana bo v petek, kot kaže na pomožnem igrišču v Stojncih.

Starejše novice