Foto: NK Aluminij
Miklos Barnabas Tanyi je jeseni z 19 goli na 12 tekmah blestel v tretji slovenski ligi, po podpisu dveletne pogodbe pa se bo v dresu Aluminija skušal dokazati še na zelenicah Prve lige Telemach.

Aluminij bo v nadaljevanje državnega prvenstva zakorakal tudi z ameriško-madžarskim napadalcem.

Miklos Barnabas Tanyi je prvi zimski novinec v moštvu trenerja Roberta Pevnika, ki je mladega napadalca spoznal že na treningih pred zimskim tekmovalnim premorom.

Dvajsetletni ameriško-madžarski nogometaš je z rdečim obljubil dvoletno zvestobo, v Kidričevo pa se seli po izredno uspešni jeseni v dresu Brežic. V 3. SNL vzhod je na 12 prvenstvenih tekmah dosegel kar 19 zadetkov.

Odraščal v ZDA

Novinec v »šumi« je nogometno kariero pričel v rodni domovini, že kot otrok pa se je z družino preselil v Združene države Amerike. Pred prihodom v Slovenijo in Brežice je igral za Detroit City.

»Nogomet sem pričel igrati s petimi leti na Madžarskem, z družino pa smo se pri mojih 12 letih preselili v ZDA, kjer sem takoj pričel z igranjem nogometa. Nazadnje sem bil v ZDA član Detroit Cityja, kjer sem prvo leto igral v tretji, drugo leto pa v drugi ligi.

V Kidričevem sem že nekaj časa, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Način dela je nekaj stopničk višji, a verjamem, da sem se prilagodil. Seveda si želim, da bom s svojimi igrami in predvsem zadetki čim bolj pomagal ekipi,« je povedal Tanyi, ki želi Aluminiju pomagati do obstanka med prvoligaši.

Tanyi bo kot član Aluminija nosil dres s številko sedem. 

Starejše novice