Foto: Footgolf zveza Slovenije
S finalnimi poskusi se je končalo footgolf svetovno prvenstvo v Orlandu. Dejan Novak je prvenstvo zaključil na 60. mestu, Ian Emeršič je bil 88. Svetovni prvak je postal Madžar Bence Bacskai.

V Orlandu, na Floridi, je med 27. majem in 6. junijem potekalo footgolf svetovno prvenstvo, na katerem so se z dobrimi rezultati predstavili tudi slovenski tekmovalci.

Na svetovno prvenstvo, ki so ga gostila golf igrišča Walt Disney World Golf, je odpotovalo 23 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev, naša reprezentanca pa je bila glede na številčnost zasedbe med manjšimi.

Kljub temu je Slovencem uspelo priti do nekaj dobrih rezultatov. V moški konkurenci sta si nastop med najboljšo stoterico in velikem finalu zagotovila Dejan Novak in Ian Emeršič, medtem ko sta Leon Šuntner in Simon Sladič nastopila v finalu veteranov.

Novak končal na 60. mestu

Tako Novak kot Emeršič sta člana ptujskega footgolf kluba, najbolje pa se je odrezal Novak, ki je prvenstvo zaključil na 60. mestu. Najboljši Slovenec je odigral 261 udarcev oziroma 18 pod parom igrišča.

Emeršič je na celotnem prvenstvu odigral 266 udarcev, 13 udarcev pod parom igrišča pa je bilo na koncu dovolj za delitev 88. mesta. 

Novi svetovni prvak v footgolfu je postal Bence Bacskai. Madžar, ki je pred dvema letoma izboljšal rekord ptujskega footgolf igrišča, je slavil z 242 udarci oziroma 37 udarci pod parom igrišča. Drugouvrščeni Gonzalo Novosa je zabeležil 33 udarcev pod parom igrišča.

Norvežan Jan Aksel Odden je je z rezultatom -31 postal svetovni prvak veteranskem razredu. V finalu veteranov sta nastopila dva Slovenca, Leon Šuntner je s 14 udarci pod parom igrišča zasedel 29. mesto, Simon Sladič pa je bil z rezultatom -8 45.

Izpolnili zastavljene cilje

»Cilji, da se uvrstimo v skupinski del nacionalnih tekmovanj in da imamo posameznike v najboljših skupinah so doseženi, vse kaj bo pa več, pa bo samo še pika na i,« so pred finalnimi tekmami zapisali pri Footgolf zvezi Slovenije.

V zahtevnih razmerah - temperatura se je praktično vsakodnevno povzpela preko 30 stopinj Celzija - sta moške finalne boje za las zgrešila Admir Ičanović, Uroš Krajnc in Vasja Kovač. Ob tem velja dodati, da je v moški konkurenci nastopilo 577 tekmovalcev, med veterani pa 265.

Pri zvezi dodajajo, da sta pomemben doprinos prinesli tudi Sabina Huber in Sanda Lah Kravanja, ki pa se v močni ženski konkurenci nista uvrstili v najboljšo skupino.

Starejše novice