V zvezi s člankom o stanju v ptujski Dravi nas je poklical Nastja Čeh in z odločnim ter jeznim glasom poudaril: »Vse, kar vam govorijo, je laž. Nihče me ne more nagnati iz kluba nikoli, Nigerijci ostajajo!«

Stanje v nogometnem klubu Drava naj ne bi bilo rožnato. To nam je potrdilo več neuradnih virov s ptujskega konca, na nas pa se je včeraj obrnil tudi oče nogometaše Drave Ignacia Cuffara, ki je v skrbeh zaradi svojega sina.

Na poročanje o neplačevanju nogometašev, umiku nigerijskih investitorjev in domnevni prepovedi vstopa v klub, se je odzval Nastja Čeh. Kot smo že zapisali, smo ga včeraj skušali priklicati na njegovo številko, ki pa jo je očitno zamenjal. Tako nas je iz nove številke poklical kar sam in ostro demantiral vse navedbe v našem članku.

Čeh: Vse je laž

»Vse, kar pišete, vse, kar vam govorijo, je laž! Demantirati morate vse vaše navedbe, saj niso resnične,« je ostro zabrusil nekdanji slovenski nogometni reprezentant in najbolj zaslužen mož za preporod ptujskega nogometa v zadnjih letih.

»Šest mesecev brez plače? To ni res! Da jejo riž? Jaz tudi jem riž in riž je dobra hrana, jeste ga verjetno tudi vi!« je slikovito opisoval Čeh. In ker je Čeh zanikal naše poročanje o neizplačevanju plač, smo naj naslovili vprašanje, ali so torej obveznosti do igralcev poravnane.

»Imeli smo nekaj težav. Do nekaterih igralcev imamo poravnane obveznosti, pri nekaterih pa gre za zamudo ene in pol plače. Nikakor torej šest mesecev,« je pojasnil Čeh in nato dodal: »Sicer bo s prihodnjim tednom ta dolg pri nekaterih znašal dve in pol plači.«

»Nihče me ne more nagnati«

Težave pri izplačevanju plač torej so, a ne v tolikšni meri, da bi ogrozile obstoj nogometa na Ptuju, pojasnjuje direktor NK Drava Dakinda Ptuj. »Nisem več igralec Drave, sem pa njen direktor in trener mlajših selekcij,« je na vprašanje, ali je še del Drave pojasnil Čeh.

Kaj pa neuradne informacije, da so Čeha minuli teden ‘nagnali’ iz  slačilnice in mu prepovedali vstop v klub? »Nihče me ne more nagnati iz tega kluba. Nikoli! Vsaj dokler so Nigerijci zraven,« še dodaja Čeh.

Nigerijci vložili pol milijona, nameravajo ostati

»Kakšna je torej vloga nigerijskih investitorjev, ostajajo?« smo se vprašali in dobili jasen odgovor Nastje Čeha: »Seveda ostajajo, zagotovo. To vam osebno garantiram! Če bi vi vložili pol milijona evrov, bi se samo tako na hitro umaknili? Z Nigerijci imamo podpisano pogodbo vse do leta 2021 in vložek ni majhen, cilji so veliki,« je poudaril. A ob tem se poraja vprašanje, kako torej, da prihaja do težav pri izplačevanju plač, če so nigerijski investitorji v ptujski nogometni klub vložili 500.000 evrov.

Koliko evrov letno prispevajo nigerijski investitorji, Čeh ni želel razkriti, sicer pa naj bi veljalo, da 75 odstotkov letnega proračuna zagotovijo Nigerijci. Kje se je torej zataknilo pri ptujskem drugoligašu ni znano, Čeh pa za konec poudarja: »Kakšen žalosten konec nogometa na Ptuju neki, na Ptuju bo še zelo veselo! To vam obljubljam.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice