Foto: RK Jeruzalem Ormož
Rokometni klub Jeruzalem Ormož po podaljšanju uspešnega niza ostaja v igri za evropsko vozovnico. Prleki so včeraj na domačem igrišču s tesnih 32:31 premagali Ljubljano, znova je v golu blestel Filip Ranfl, z 11 goli se je izkazal Tadej Sok.

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so se v domači dvorani razveselili izjemno pomembne zmage, s katero so ohranili upe za evropsko vozovnico.

Ormožani so v dvoboj z Ljubljano vstopili z dobro popotnico, saj so bili nepremagani na zadnjih štirih ligaških tekmah. Ob remiju s Trebanjci so dobili tri tekme, nazadnje so tesno slavili v Ivančni Gorici.

Tako kot dvoboj s Svišem, je tudi v obračunu z Ljubljano odločil en sam gol razlike. Prleki so s 13. zmago sezone in 30 osvojenimi točkami na četrtem mestu prehiteli Novomeščane, ki se bodo jutri merili z Velenjčani.

Rokometaši Ljubljane so na Hardeku doživeli šesti poraz v nizu, ob le treh zmagah in šestih točkah se z Dobovo nahaja na dnu lestvice.

JERUZALEM ORMOŽ - LJUBLJANA 32:31 (18:14)
Jeruzalem Ormož: Ranfl (12/43), Zemljič, Balent; Sok (11), Jerenec (5), Šulek (5), Žuran (4), Kolmančič (4), Pungartnik (1), Munda (1), G. Hebar (1), Krabonja, M. Hebar, Blagotinšek, Bogadi, Vincek. Trener: Saša Prapotnik.
Ljubljana: Logar (1/22), Mlakar (4/15); J. Lukman (7), Makivić (7), V. Lukman (4), Tomšič (3), Novak (3), Nosan (2), Pernovšek (1), Gombač (1), Ključanin, Kamenicki, Vrbinc. Trener: Roman Šimon.

Ranfl preprečil izenačenje v zaključnih sekundah

Domači rokometaši so dokaj hitro prvi prevzeli pobudo in večinoma so bili Ljubljančani tisti, ki so lovili tekmeca. Ormožani so za štiri zadetki ušli sredi prvega polčasa, ko je za vodstvo 9:5 iz sedemmetrovke zadel Tadej Sok.

Domačini so vmes povedli tudi za pet golov, po golu Tea Šuleka je bilo 12:7, a so se gostje približali le na gol zaostanka (12:13). Vseeno so bili v izdihljajih prvega dela spet bolj zbrani Ormožani in v drugi polčas prenesli prednost štirih golov.

Po dobrih desetih minutah nadaljevanja je prednost domačih rokometašev štela že šest zadetkov, Tadej Sok je domače vodstvo povišal na 25:19. Ljubljančani se niso predali in po uspešnem napadu Lana Nosana so znižali na 25:27.

Ljubljančani so se ob koncu obračuna nekajkrat približali na zgolj gol zaostanka, a so Ormožani, tudi ob krajši prekinitvi zaradi izpada elektrike, zdržali nalet in prišli do novih točk. Junak domačih je bil vratar Filip Ranfl, ki je nekaj sekund pred koncem tekme ukrotil »zicer« Vida Lukmana.

Enajst golov Soka

»Čestitke Ljubljani za predstavo. Mi smo z igro nihali skozi celotno tekmo in na prelahek način večkrat zapravili prednost štirih, petih in celo šestih golov. Slabo smo se vračali in nasprotnik nas je kaznoval s številnimi lahki goli.

Pohvala našemu vratarju Filipu Ranflu, ki nas je ves čas držal nad gladino, na koncu pa morda celo zbral obrambo za Evropo,« je po tesni, a izjemno pomembni zmagi dejal Gašper Hebar.

Ob Filipu Ranflu, ki je zbral 12 obramb, zaustavil je tudi dve sedemmetrovki, je pomemben delež k zmagi z 11 doseženimi goli prispeval še Tadej Sok, petkrat sta zadela še Filip Jerenec in Teo Šulek. Pri Ljubljani sta se po sedemkrat med strelce vpisala Jure Lukman in Žarko Makivić.

Ormožani bodo v naslednjem krogu gostovali pri Riko Ribnici, Ljubljana pa bo doma pričakala Škofljico.

Starejše novice