Slika je simbolična (foto: Bobo).
Hrvaška letališča poleti s skoraj 500 povezavami.

Hrvaška letališča bodo poleti ponujala več kot 483 letalskih povezav. Po poletnem letalskem razporedu so predvidene neposredne povezave s 130 mesti, kar je za okoli deset več kot lani, so sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti. Največ letalskih povezav bodo imeli sosedi z evropskimi mesti.

Hrvaška letališča bodo v poletni sezoni predvidoma povezana z 38 državami, predvsem iz Evrope. Povezave z mesti na drugih celinah so predvidene za ZDA, Kanado, Izrael, Katar in Združene arabske emirate.

Največ letov pričakujejo letališča Split, Zagreb in Dubrovnik

Največje število neposrednih letalskih linij bo Hrvaško povezalo z Nemčijo, Veliko Britanijo, Francijo, Nizozemsko in Italijo.

»Veliko boljša prometna povezanost hrvaških destinacij v primerjavi z lani kaže na nadaljnje okrevanje letalskega prometa in je odlična novica pred glavnim delom poletne turistične sezone,« je sporočil direktor Hrvaške turistične skupnosti Kristjan Staničić. Dodal je, da bi uresničitev vseh načrtovanih letalskih povezav pomenila dvomestno stopnjo rasti števila letov v primerjavi z lanskim poletnim voznim redom.

Največ letov v poletni sezoni pričakujejo letališča Split (32 odstotkov), Zagreb (30 odstotkov) in Dubrovnik (22 odstotkov).

Dobra desetina prevoznikov več kot lansko leto

Povezave s Hrvaško bo po poletnem voznem redu ponujalo 57 različnih prevoznikov, kar je za dobro desetino več kot v enakem obdobju lani, ko jih je bilo okoli 50.

Največ letov načrtujejo Croatia Airlines, Ryanair, Easyjet, Eurowings in Lufthansa. Med nekaterimi novimi nizkocenovnimi ali čarterskimi letalskimi prevozniki na Hrvaškem pa bodo letos Aeroitalia, Air Connect, Braathens Airlines, Enter Air, Jettime in Peoples Viennaline. Samo Ryanair bo poleti ponujal okoli 168 letov na teden.

Starejše novice