Mednarodni praznik žensk je v podjetju zaznamoval incident. Močno alkoholiziran izvršni direktor je napadel tajnico, jo žalil in nasilno izgnal iz pisarne.

Združeni sindikati Srbije 'Sloga' so sporočili, da je izvršni direktor službe za odnose z javnostmi beograjskega Vodovoda Goran Kozić v alkoholiziranem stanju napadel tajnico, jo nasilno vrgel iz pisarne, žalil in razbijal stvari. 

Sindikat je zahteval nujno reakcijo tožilstva in policije. »Od pristojnega tožilstva in policije zahtevamo, da se nemudoma odzoveta in zaslišita vse priče dogodka, nato pa jih ustrezno kaznujeta,« so zapisali.

»Pozivamo celotno srbsko javnost, še posebej novinarska združenja, da javno obsodijo nasilno in arogantno vedenje Kozića, člana Srbske napredne stranke,« je v izjavi poudarila Sloga. Še zlasti na dan, ki ga po svetu praznujemo kot dan za promocijo enakopravnosti in uveljavljanja pravic žensk.

Dodajajo, da so sodelavci Koziča večkrat prijavili zaradi šikaniranja.

Izpostavljajo, da je bil v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, v času Miloševića, zaposlen v »Politiki«, najstarejši medijski hiši na Balkanu, kjer je urejal rubriko »Odmevi in reakcije«, ki so jo bralci poimenovali »Vpitje in stokanje«.

Starejše novice