Slika je simbolična.
Priljubljen trgovec je zaradi finančnih težav zaprl svoji poslovalnici v Sloveniji, in sicer v ljubljanskem Rudniku v okviru Supernove in mariborskem Europarku.

Britanski kozmetični trgovec The Body Shop je zaprl svoji slovenski poslovalnici po začetku insolvenčnega postopka, ki je bil sprožen februarja zaradi slabše prodaje v božičnem času, poroča slovenski Forbes.

Novi lastnik, evropski sklad zasebnega kapitala Aurelius, se je že od prevzema soočal s finančnimi težavami.

Poslovalnici v Sloveniji, ki sta bili locirani v ljubljanskem Rudniku v okviru Supernove in mariborskem Europarku, sta zaprti že nekaj časa. V Supernovi je po podatkih Forbsa trgovina zaprta že vsaj dva tedna, dober mesec pa poslovalnica v Europarku.

Spletna stran podjetja ne deluje več, prav tako pa je nedosegljiva mobilna številka, ki je bila objavljena na spletu. Lastnik franšize v Sloveniji je v Murski Soboti registrirano podjetje Avanzo, ki ima od marca blokiran račun in je od leta 2019 beležilo padec prihodkov.

Trgovine zapirajo tudi v drugih državah

The Body Shop zapira trgovine tudi globalno. Med drugim so v Veliki Britaniji zaprli skoraj polovico od 198 trgovin in se posledično usmerili v spletno in veleprodajo. V Kanadi pa naj bi zaprli 33 od 105 trgovin.

Ustanoviteljica Anita Roddick je podjetje začela leta 1976, ki je bilo znano po naravnih sestavinah, recikliranju embalaže in nasprotovanju testiranju na živalih.

Podjetje je doseglo vrhunec popularnosti v 80. in 90. letih, vendar je skozi leta izgubilo stik z mlajšo generacijo in konkurenco cenejših alternativ.

Starejše novice