Foto: Bojan Velikonja
Najboljši zaposlovalci lanskega leta so Sportradar, Agilcon in Intera.

V sklopu projekta Zlata nit je družba Dnevnik že sedemnajsto leto zapored razglasila slovenske zaposlovalce leta.

Na slovesni razglasitvi, ki je bila v četrtek, je za leto 2023 v kategoriji velikih podjetij slavil Sportradar, v kategoriji srednje velikih Agilcon, v kategoriji malih podjetij pa ptujska Intera.

Slovesna prireditev je potekala pod častnim pokroviteljstvom ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Minister Luka Mesec je v nagovoru dejal, da je pomembno, da obstajajo podjetja, ki se zavedajo, da moč človeštva izhaja iz sodelovanja. Zato je pomembno tudi, s kakšno ekipo se podaš na pot, da dosežeš zastavljene cilje.

V izboru sodelovalo 65 podjetij

Letos je v projektu Zlata nit sodelovalo 65 podjetij, v sedemnajstih letih kar 453.

Priznanje Zlata praksa, ki jo podeljujejo za inovativen pristop k rasti in razvoju ljudi, so podelili dvema projektoma: platformi za talente ScienceBEAT podjetja Lek ter programu uvajanja za mlade sodelavce podjetja BE-terna.

Intera je najboljši zaposlovalec med malimi podjetji

»Zavedati se moramo, da ljudje želijo rasti, in naša naloga je, da to omogočimo,« je modrost ptujske Intere. Ptujsko podjetje je že tretjič prejelo prestižen naziv najboljši zaposlovalec v kategoriji podjetij z do 50 zaposlenimi.

»Nagrada Najboljši zaposlovalec nam pomeni izjemno veliko, saj vsi v Interi vlagamo zelo veliko časa in energije v počutje zaposlenih in takšna nagrada je potrditev našega dela. Intera ima izjemno povezano ekipo in vesel sem, da nam je to povezanost uspelo ohraniti skozi vsa leta razvoja, tako v času, ko nas je bilo samo 5, kot danes, ko nas je čez 40,« je ob prejetju prestižne nagrade povedal direktor Intere Peter Ladič.

Vir: Intera

Utemeljitev izborne komisije:

»Da človeški kapital središči njihovo rast in razvoj, dokazujejo stalne investicije tako v poklicno rast in razvoj kompetenc zaposlenih, kot tudi trajnostna skrb za njihovo dobro počutje ter ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem,«  Odločitve, ki jih sprejemajo, pretehtajo z vidika vpliva na zaposlene – če ta ni pozitiven, so se pripravljeni posameznemu poslu celo odpovedati. Razvijajo se tudi kot organizacija. Z rastjo števila zaposlenih – v nekaj letih s 30 na 46 – so se bolj sistematično lotili razvoja ljudi in okrepili HR oddelek. Zelo intenzivno delajo tudi na upravljanju komunikacije med oddelki; ko so zaključili selitev in se naučili, kako bivati v novi hiši, so na dnevni red postavili prenovo procesov. V razvoju so ambiciozni: krila so naravnali v smer Adria regije in na nove trge. Obenem se zavedajo korenin in ohranjajo podporo lokalnemu okolju. Žene jih motivacija, da severovzhodna Slovenija postaja prostor, v katerem bodo ljudje iskali znanje.«

Finalisti izbora za najboljšega zaposlovalca med malimi podjetji v letu 2023 so bili tudi: Biosistemika, Makom trgovina, Point out, Selectium Adriatics, Sus dvigala in Tu-val.

Starejše novice