Slika je simbolična.
Policijska uprava Maribor poroča dogajanje v preteklih 24 urah.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 195 klicev, med temi 73 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • osem prometnih nesreč I. kategorije,
  • štiri primere povoženja divjadi in
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega osem v zasebnem prostoru in sedem na javnem kraju.

Osebe hotele odstraniti prometni znak

Policisti so bili včeraj, 28. januarja 2023, v dopoldanskem času obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju Policijske  postaje Rače.

Z zbiranjem obvestil so rački policisti ugotovili, da so osebe hotele odstraniti prometni znak, vendar jim  navedeno ni uspelo ter materialna škoda ni nastala. 

Policisti so kršitelje izsledili in ukrepali v skladu z določili 1. odstavka 16. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

Pijan sedel za volan in bil pridržan

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so danes, 29. januarja 2023, nekaj minut po polnoči, ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, za katerega se je v postopku ugotovilo, da je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom alkohola.

Indikator alkohola je nato pokazal 0,93 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku. Ker voznik sprva ni ustavil na znak policista, so policisti zapeljali za njim in ga nato uspešno ustavili. Vozniku je bilo odrejeno policijsko pridržanje.

Zaradi vožnje vozila v cestnem prometu pod vplivom alkohola ter neupoštevanja znakov policista za ustavljanje bodo policisti na Oddelek za prekrške Okrajnega sodišča v Mariboru podali obdolžilni predlog.

Policisti ob tem ponovno opozarjajo vse voznike naj bodo odgovorni in naj ne sedejo za volan, če so uživali alkohol. Za vožnjo pod vplivom alkohola ni izgovorov.

Starejše novice