Več mesecev po grozljivem umoru v Juršincih primer še vedno odmeva. Sedaj je postalo jasno, da je tožilstvo zoper Kristjana Slodnjaka, ki naj bi naročil umor 39-letnega Kidričana, vložilo obtožnico. Znano je tudi ozadje umora, ne pa kdo ga je izvedel.

Tožilstvo je konec novembra na ptujsko okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper Kristijana Slodnjaka, ki naj bi 17. februarja neznanemu storilcu naklepoma pomagal pri umoru 39-letnega Kidričana, poroča Dnevnik.

Motiv naj bi bil po njihovih navedbah dolg, saj je bil Slodnjak umorjenemu dolžan večjo vsoto denarja, ki jo je Kidričan terjal nazaj.

Truplo 39-letnega moškega sta februarja na makadamski cesti v občini Juršinci našla dva domačina, kriminalisti pa so ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti in da ima več strelnih poškodb.

V ozadju umora dolg večje vsote denarja

Kot poroča Dnevnik, bi po ugotovitvah preiskovalcev za zločinom lahko stal Slodnjak. Kot lastnik zavarovalnice Slofin v stečaju je bil namreč 39-letnemu Kidričanu že več let dolžan veliko vsoto denarja.

Ker mu denarja ni zmogel vračati niti po obrokih, je Kidričan v skladu s posojilno pogodbo od njega terjal tudi obresti.

Slodnjak mu je tedensko nosil manjše vsote denarja in se za primopredajo denarja dogovarjal na različnih krajih, nazadnje pa vselej v bližini kraja, kjer se je 17. februarja zgodil umor, navaja časnik.

Slodnjak si je za čas umora priskrbel alibi

Policisti so na podlagi zavarovanih dokazov, komunikacije in lokacij na telefonih žrtve in osumljenega ugotovili, da je Kidričan februarja začel zelo pritiskati na Slodnjaka in ga svaril, da bo o dolgu povedal njegovim domačim.

Iz zavarovane elektronske komunikacije med drugim izhaja tudi, da sta se moška dogovorila za predajo denarja 17. februarja ob 21. uri.

O tem, da se dobi s Slodnjakom, je umorjeni obvestil tudi svojo partnerico, Slodnjaka pa je z MMS-sporočili obveščal o tem, kje je, in mu tudi poslal fotografijo kraja, kjer je čakal in kjer je bil nato tudi umorjen, navaja časnik.

Po njihovih navedbah si je Slodnjak za ta čas priskrbel alibi, in sicer je bil pri stranki zaradi sklenitve zavarovanja.

Novembra proti Slodnjaku vložena obtožnica

Kot še poroča Dnevnik, so sodno preiskavo zoper Slodnjaka, ki je v hišnem priporu, uvedli 17. junija, konec novembra pa vložili obtožnico.

Slodnjak je v svojem zagovoru med drugim zatrjeval, da mu kljub pritiskom 39-letnega Kidričana nikoli ni padlo na pamet, da bi se dolga rešil na način, da bi ga umoril oziroma komu naročil, da to stori zanj, še navaja časnik.

Starejše novice