Lions klub Ptuj na letošnjo 16. Obarjado ni privabil običajne več tisočglave množice obiskovalcev, toda dobrodelnosti se ni odpovedal, prav tako ne obari, ki jo je razdelil zdravstvenim delavcem in brezdomcem.

»Letošnja Obarjada je malo drugačna. Ni družabna, ni kulinarična, je pa predvsem humanitarna,« je povedal Igor Kolar, vodja letošnje Obarjade.

Lions Obarjada je običajno največji humanitarni dogodek na prostem, a so se morali ptujski Lionsi tekmovanju v kuhanju najboljše obare in obisku 5000 obiskovalcev, ki jih dogodek vsako leto privabi, letos žal odpovedati.

Toda organizatorji in prostovoljci so se odločili, da danes vseeno izvedejo humanitarni del dogodka ter podarijo obaro in z zbranimi finančnimi sredstvi pomagajo otrokom. 

Več kot 200 porcij obare so, zahvaljujoč donaciji mesa Perutnine Ptuj, od jutra pripravljali v restavraciji Pan Kidričevo, organizatorji pa so jo od tam skupaj s krofi Ptujskih pekarn v znak zahvale in podpore podarili zaposlenim v Bolnici Ptuj in Zdravstvenem domu Ptuj, Domovom starejših občanov Ptuj, vključno z enotami Muretinci, Juršinci in Kidričevo ter Centru za brezdomce na Ptuju.

Ptujinfo je spremljal predajo obare v prostorih Centra za brezdomce Kamra na Ptuju, kjer so bili tople obare in krofov zelo veseli. »Ob tako dobri hrani se bomo še zredili,« so se pošalili.

Klub pa ni želel ostati le pri kuhanju obare. »K sodelovanju smo povabili vse naše ekipe, ki so v preteklosti že sodelovale na naši Obarjadi in zelo smo bili presenečeni nad njihovo odzivnostjo. S pomočjo ekip in njihovih donacij smo zbrali 12 100 evrov je povedal Kolar. 

Donacije bodo namenjene za pomoč:

  • pri nakupu računalnikov za učence osnovne šole Žetale,
  • pri šolanju otrok iz socialno šibkih družin,
  • pri nakupu avtomobila za prevoz članov Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj.

Ekipe, ki so priskočile na pomoč z donacijami, so: 

Mestna občina Ptuj, Perutnina Ptuj, Panvita - Mesna industrija Radgona, Radio Tednik Ptuj, Komunali Ptuj, Talum Kidričevo, Kmetijska zadruga Ptuj, DC Dominko Center, Zavarovalnica Sava, Zavarovalnica Triglav, Tiskarna Ekart, Seco Tools, Javne službe Ptuj, VGP Draga Ptuj, Blok, Silkem.
 

Kolar je »prepričan, da je letošnja 16. Obarjada dosegla svoj namen. Je humanitarna, olajšali in polepšali bomo dan herojem epidemije, s sredstvi pa pomagali tistim, ki to potrebujejo.« Predsednik kluba Lions, Albin Brencl pa ob tem zagotavlja, da se bo tradicija Obarjade vsekakor nadaljevala: »Tekmovalni del Obarjade bomo vsekakor izvedli letos ob prvi možni priliki, nekje poleti. Tam in takrat si bomo dovolili druženje, ki smo si ga želeli tudi zdaj, a ga nismo mogli doseči.« 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice