Ptujska bolnišnica je prejšnji teden prejela sklep ministrstva za zdravje o potrditvi projekta izgradnje urgentnega centra na Ptuju.

To po besedah direktorice Anice Užmah pomeni, da je finančna konstrukcija projekta zaprta. Sledil bo razpis za izvajalca gradnje, po trenutnih napovedih pa naj bi urgentni center stal do marca 2023.

Sklep ministrstva za zdravje v ptujski bolnišnici označujejo za največji premik v načrtu za izgradnjo urgentnega centra na Ptuju, ki poteka že od 2014.

»To je rezultat odlične komunikacije med našim vodstvom in resornim ministrstvom ter pogovorov in ukrepov, ki se aktivno izvajajo, na pobudo direktorice Anice Užmah že od prvih mesecev letos, odkar je funkcijo ministra za zdravje prevzel Janez Poklukar. Ko se je v marcu kot državni sekretar ministrstva vključil še Franc Vindišar, so se stvari začele bliskovito premikati. Zdaj smo le en korak od uresničitve izboljšane dostopnosti do zdravstvenih storitev na Ptuju,« so zapisali v ptujski bolnišnici.

Investicija ocenjena na 6,6 milijona evrov

Ocenjena vrednost investicije v tekočih cenah znaša nekaj manj kot 6,6 milijona evrov z DDV. Iz časovnega načrta naložbe izhaja, da se projekt zaključi marca 2023.

»Imamo zagotovljene vire financiranja. To je zelena luč, a je treba še izpeljati razpis in vse ostalo,« je danes za STA pojasnila direktorica.

Projekt izgradnje urgentnega centra se bo po napovedih finančno pokril z okoli 600.000 evri, ki so jih pred nekaj leti zbrali lokalno gospodarstvo in občine Spodnjega Podravja, ter okoli 1,5 milijona evrov, ki jih bo prispevala ptujska bolnišnica. »Ostalo pa je delež ministrstva za zdravje vključno z nepremičninami, ki jih bomo prodali v sodelovanju z ministrstvom za zdravje,« je še povedala Užmahova.

Z zaprtjem finančne konstrukcije projekta ni več podlage za pred dnevi sprožen postopek razrešitve direktorice. Trenutno teče dopisna seja sveta zavoda, ki se zaključi v sredo in na kateri odločajo o ustavitvi tega postopka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice