Foto: Žan Osim
Kurenti bodo pregnali zimo, pa bodo močnejši od dežja? Organizatorji letošnjih pustnih povork zaskrbljeno zrejo v nebo. Nedeljska povorka na Ptuju bo potekala po skrajšani trasi.

Sivo nebo nad Slovenijo dela skrbi organizatorjem pustnih povork. Ponekod so te že odpovedali, drugod jih bodo izpeljali v okrnjeni izvedbi. Bo slabo vreme vplivalo na 64. Kurentovanje? 

Vremenoslovci agencije za okolje napovedujejo, da bo jutri oblačno z občasnim dežjem, več padavin bo na zahodu, na severovzhodu bo večji del dneva še suho. Padavine se bodo zvečer razširile nad vso Slovenijo. 

V nedeljo bo oblačno in deževno. Popoldne se bodo pojavljale plohe. 

Vir: ARSO

Vrhunec sobotnega dogajanja nočni spektakel in ognjeno-glasbeno doživetje

Ptuj že od svečnice dalje diha s Kurentovanjem. Organizator Javni zavod Ptuj zagotavlja, da bodo kljub spremenljivim vremenskim napovedim izpeljani skoraj vsi napovedani dogodki.

Na pustno soboto, 10. februarja, bo na Ptuju potekalo več dogodkov vse od ranega dopoldneva do poznih večernih ur.

Ob 10. uri bo v Galeriji Magistrat v Mestni hiši v sklopu ArtFesta potekala svečana otvoritev razstave in podelitev nagrad 16. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval.

Sobotno pustno dogajanje na prostem se bo začelo ob 11. uri s Sobotnim pustnim korzom ter predstavitvijo kurentov in korantov, ob 15. uri sledi Otroško pustno rajanje na prostem s Tino in Matjažem iz Arbadakarbe, finalistoma oddaje Slovenija ima talent.

Vrhunec edinstvene sobote v času pusta napoveduje Nočni spektakel z začetkom ob 17. uri. Po ognjenem šovu se bodo pridružili še kurenti.

V nedeljo skrajšana trasa povorke

Na pustno nedeljo bo v sklopu Mednarodne karnevalske povorke Ptuj gostil okrog 2800 udeležencev iz 74 skupin, od tega 30 skupin kurentov, 11 karnevalskih skupin v tekmovalnem delu in sedem tujih skupin.

Ocenjevalna komisija bo izbrala najboljše karnevalske skupine, ki bodo za svoj prikaz prejele denarno nagrado. Letos se je sicer organizator odločil, da nagradi prav vse karnevalske skupine.

Zaradi napovedanega poslabšanja vremena bo skrajšana trasa povorke. Ta bo potekala po:

Vinarski trg - Ulica heroja Lacka - Mestni trg - Krempljeva ulica - Minoritski trg - Dravska ulica - Dvorana Campus.

Sre, 19.6.2024
Inovativni sistemi omogočajo naravno osvetlitev tudi v prostorih brez oken. Z njimi lahko učinkovito razsvetlite temne kotičke vašega doma ali delovnega prostora.

Povorko otrok iz vrtcev bodo prestavili pod streho

Oblačno bo tudi v ponedeljek, ko je na sporedu Povorka otrok iz vrtcev. Ta bo poskrbela za dokaz prenašanja pustne tradicije na najmlajše, udeležili se je bodo otroci II. starostnega obdobja iz celotne Slovenije.

Zaradi vremenske napovedi bo dogodek zaprtega tipa tokrat izjemoma potekal v Dvorani Campus.

Starejše novice