Po zaprtju trgovine Ptujski škrnicl smo javne službe povprašali o načrtih za prostor na dobri ptujski lokaciji.

Ptujski škrnicl, trgovinica z domačimi izdelki in pridelki, je na ptujski tržnici vrata zaprla 6. septembra. Butična trgovinica je oživljala prostor tržnice od maja 2020. 

A koronavirus je, kljub domači ponudbi, prisilil Javne službe Ptuj v zaprtje trgovinice. Za Ptujinfo so dodali, da je razlog za zaprtje tudi nedostopnost trgovinice za avtomobile. 

»Povsem razumljivo nam je, da stranke svojega nakupa ne bodo tovorile čez mesto, če bi opravile nekoliko večji nakup. Potrebno pa je tudi priznati, da sta oba lokala na tržnici zelo majhna,« so na Javnih službah Ptuj pojasnili glede kavarne in zdaj že zaprte trgovine. 

Dodali pa so še, da stranke želijo večjo izbiro izdelkov na enem mestu in zato se raje odločajo za večje trgovine. V Ptujskem škrniclu je bila zaposlena ena oseba, ki pa so jo prerazporedili na drugo delovno mesto. 

Ptujska kavarna se širi, a poslovanje je negativno

Na Javnih službah Ptuj so se odločili za združitev obeh lokalov v enega. Prostor nekdanjega Ptujskega škrnicla bo zdaj torej pripadal Ptujski kavarni, ki je tudi v lasti Javnih služb Ptuj. Za to so se odločili, ker imajo v notranjosti kavarne le tri mize, s katerimi pa je, kot pravijo, težko zagotavljati pozitivno poslovanje v zimskih mesecih. 

Za oddajo lokala nekdanjega Ptujskega škrnicla se niso odločili, saj so mnenja, da po podobni ponudbi, kot je že na tržnici, ne bo interesa. 

A kavarna ne posluje pozitivno. Na javnih službah so za Ptujinfo pojasnili, da se, kot ostali gostinski ponudniki, srečujejo z upadom prometa. 

»Žal, se podobno kot ostali gostinski ponudniki srečujemo z upadom prometa, ki je posledica epidemije in z njo povezanih ukrepov, zato je poslovanje kavarne negativno,« so pojasnili za Ptujinfo. 

Bo kavarna del veselega decembra?

Javne službe Ptuj pa smo povprašali še, ali bo kavarna del veselega decembra, katerega usoda zaenkrat še ni znana. 

Povedali so, da je bil namen odprtja Ptujske kavarne tudi podpora in sodelovanje pri dogodkih na mestni tržnici. Dodajajo, da prejemajo pozitivne odzive organizatorjev prireditev, saj je organizatorjem na tržnici bližina gostinske ponudbe dobrodošla. 

»Tem je gostinska ponudba v bližini dobrodošla in če lahko ob infrastrukturni pomoči popestrimo njihove dogodke tudi s sodelovanjem na takšen način, bomo to naredili z največjim veseljem,« še dodajajo. 

Starejše novice